:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
11 December 2017

Manon van Hoeckel daagt je uit

Deze week start de derde Change Challenge met Manon van Hoeckel. Is het je weleens opgevallen dat mensen nauwelijks met elkaar praten in het museum? Contact met vreemden verrijkt je wereldbeeld en zelfs smalltalk kan je positief verrassen. Daarom is er de ‘Boijman’s Wassalon’. Een echte, volledig werkende wasserette middenin het museum. Kom langs voor een wasje, je vuile goed is een tas vol gespreksstof en jouw gratis toegangskaartje voor het museum en de wassalon. De wassalon draait nog tot en met 14 januari 2018 en is onderdeel van de tentoonstelling ‘Change the System’.

Hoe komen mensen weer met elkaar in gesprek?
In Museum Boijmans Van Beuningen opent Manon van Hoeckel een wassalon. Mensen kunnen hun was meenemen naar de wassalon, onbekenden ontmoeten en spontaan een praatje maken met een vreemde. Je vuile was is een gratis toegangskaartje voor het museum.

Change Challenge 3: Ga in gesprek met een vreemde

Deze week start de derde Change Challenge. Wat als we niet meer met elkaar praten? Manon daagt je uit om vandaag in gesprek te gaan met iemand die je niet kent, in de 'Boijman's Wassalon' of ergens anders. Wie heb jij vandaag ontmoet?

Deel je ontmoeting en win
Deel je verhaal via social media met #ChangeTheSystem, tag @boijmans of reageer in de comments op onze Facebook post over Manon en maak kans op een overnachting in Hotel Bazar in Rotterdam en een bezoek aan ‘Change the System’ voor twee personen, inclusief diner en een Change the Foodsystem-lunch.

Change Challenge #3

Manon van Hoeckel
Manon van Hoeckel ontwerpt ontmoetingen. Als sociaal ontwerper ontwikkelt zij tools die ervoor zorgen dat ‘vreemden’ met elkaar in gesprek gaan. Want wat gebeurt er wanneer we ons alleen omringen met dat wat bekend is en geen oog meer hebben voor het perspectief van een ander? Het verdwijnen van het gesprek in de openbare ruimte, in de politiek, tussen verschillende groepen in onze maatschappij is een probleem waar zij als ontwerper mee aan de slag kan. Ze doet daarvoor designingrepen die verder reiken dan het denken in productoplossingen.

© Frank de Roo
© Frank de Roo

Manon van Hoeckel X Change the System
Als we niet meer met de ander durven te praten, verdwijnt de sociale cohesie uit onze leefomgeving. Met de 'Boijman’s Wassalon' creëert Manon van Hoeckel de ultieme wacht­plek in de hoop weer ruimte te scheppen voor onverwachte ontmoetingen en gesprekken. Een volledig werkende wasserette midden in het museum. Maak een praatje met een vreemde, ga in gesprek over de vraag ‘Waar was jij?’ of doe gewoon een wasje. En terwijl de machine draait, volg je samen met iemand anders het Wasprogramma, een set van prikkelende vragen om te bespreken in de tentoonstelling.