:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
Landweg met knotwilgen en boerderij

Landweg met knotwilgen en boerderij

Willem van Konijnenburg (in circa 1900 - 1910)

Vraag maar raak

  • Bas van de Klundert vroeg

    Beste mevrouw Heinis,

    Uw antwoord lees ik nu pas. Het schilderij 'Landweg met knotwilgen en boerderij' is ontstaan in de beginperiode van Willem van Konijnenburg, de Limburgse periode 1887-1896. Het schilderij (st 116/1) betreft het adres Molenveldweg/Tussen de Bruggen in Meerssen, Zuid-Limburg. Links ziet u de tuinmuur van landgoed Door Vlijt. Dit was het ouderlijk huis van de moeder van Willem van Konijnenburg. Willem is hier als kind vaak geweest en blijft dit landhuis bezoeken totdat het in 1900 wordt verkocht. In dit landhuis heeft hij ook een atelier. Waarschijnlijk heeft hij hier ook gewoont maar daar heb ik geen bewijzen van. Er zijn meerdere schilderijen van landgoed Door Vlijt in museaal bezit alsook in prive bezit. De lokatie op dit schilderij is voor zover ik nu weet de meest geschilderde, getekende en geaquarelleerde voorstelling in het oeuvre van Van Konijnenburg. Totnogtoe heb ik ongeveer 21.000 woorden geschreven over de 'Limburgse periode'. In het artikel is plaats voor ongeveer 8.500 woorden. Ik ben van plan alle bevindingen uit te werken in een boek met daarbij een catalogus.
    Vriendelijke groeten,
    Bas van de Kludnert

  • Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde

    Hallo Bas, ik zie nu dat je de vraag vorige maand al hebt gesteld en door mijn collega al bent doorverwezen. Veel dank voor de informatie uit je onderzoek. Ik geef het door aan Lisa en aan de conservator moderne en hedendaagse kunst. Veel succes met je boek, laat ons weten als het wordt gepubliceerd en schroom niet om verdere vragen te stellen (alhoewel jij eerder de expert bent dan wij).
    Els

  • Bas van de Klundert vroeg

    Beste mevrouw/mijneer,

    Voor een artikel dat in november 2021 verschijnt bij Stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal zou ik graag dit schilderij van Willem van Konijenburg willen plaatsen. Langs welke weg mag ik toestemming vragen?

    Vriendelijke groeten,

    Bas van de Klundert

  • Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde

    Beste Bas, Willem van Konijnenburg is langer dan 75 jaar geleden overleden, waarmee het mogelijk is om afbeeldingen van zijn werk zonder toestemming van eventuele erfgenamen te gebruiken. Voor een afbeelding van het schilderij kunt u terecht bij images@boijmans.nl. Succes, Els.

  • Bas van de Klundert vroeg

    Beste mevrouw/meneer,
    Mag ik deze foto gebruiken in 2021 voor een publikatie in beperkte oplage?

    Vriendelijke groet,
    Bas van de Klundert

  • Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde

    Beste Bas, dit soort vragen kan je best doorsturen naar images@boijmans.nl. Wel vind ik het interessant om aan u te vragen over wat het boek gaat? Het is altijd leuk om meer te leren over onze eigen collectie moest u bijvoorbeeld onderzoek hebben gedaan? Groeten, Lisa Heinis

Laden...

Bedankt, je vraag is verzonden.

Helaas, er is iets mis gegaan met het verzenden van je vraag. Probeer het aub nog eens.

High-res beeldmateriaal aanvragen

Meer informatie

Specificaties

Titel Landweg met knotwilgen en boerderij
Materiaal en techniek Olieverf op paneel
Objectsoort
Schilderij > Schildering > Tweedimensionaal object > Kunstvoorwerp
Locatie Dit object is in het depot
Afmetingen Breedte 40,3 cm
Hoogte 32 cm
Makers Kunstenaar: Willem van Konijnenburg
Inventarisnummer St 116/1
Credits Bruikleen Stichting Museum Boijmans Van Beuningen, 1960
Collectie Moderne Kunst
Verwervingsdatum 1960
Vervaardigingsdatum in circa 1900 - 1910
Materiaal
Object
Geografische herkomst Nederland > West-Europa > Europa

Alles over de maker

Willem van Konijnenburg

Den Haag 1868 - Den Haag 1943

Bekijk het volledige profiel