:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
t/m 12 april 2015

Sef Peeters

Leeft de kunstenaar eeuwig voort in zijn werk? Of raakt het werk - en dan onvermijdelijk ook de kunstenaar - in vergetelheid? Met een vele kubieke meters grote stapeling werken van generatiegenoten uit de museumcollectie, benaderde Sef Peeters (1947, Venlo) deze nijpende vraag van verschillende kanten.

Soms geldt: ‘ars longa, vita brevis’; ‘de kunst is lang, het leven kort’. Maar vaker is er sprake van ‘sinking into oblivion’ en raakt werk in de vergetelheid. Zelfs een plek in het museum lijkt geen garantie op de eeuwigheid te kunnen bieden. Een kunstwerk is sterfelijk, net als de kunstenaar die het heeft gemaakt. Trotseert het de tijd wel, dan wordt het ‘Kunst’. Zo niet, dan is het humus en verrijkt het de bodem voor de kunst van de toekomst. 
Naast deze installatie toonde Sef Peeters een reeks tekeningen die hij in zijn eigen archief terugvond.

ARTtube

Op het videokanaal Arttube.nl is een video te zien over Sef Peeters en zijn installatie. In deze video zie je Peeters aan het werk in het museum, tijdens de opbouw van de installatie. Hij vertelt over de achtergronden van het werk en over de soms moeizame verhouding tussen kunst en leven.