:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 02 juli 2021

Revaluation Lab

Voor de derde keer bundelen het Zadkine college en Museum Boijmans Van Beuningen de krachten in het project KUNST/WERK. Revaluation Lab toont het resultaat van een serie workshops van kunstenaar Roxette Capriles met 25 mbo-studenten van de opleidingen Logistiek en Junior product management mode. Tijdens het project volgen de studenten het proces van kunstenaar Dwight Marica die een nieuw beeld maakt van afgedankte materialen, waaronder oude kleding van de studenten zelf. De presentatie is van 28 juni tot 2 juli te zien op hun eigen locatie in De Wasserij. Vanaf 5 juli zal het project te zien zijn op de instagrampagina van Museum Boijmans Van Beuningen.

Bij deze derde editie van KUNST/WERK, een samenwerking van Museum Boijmans Van Beuningen met Zadkine College, zijn in totaal vijfentwintig studenten betrokken. De studenten leren kritisch en creatief denken maar verdiepen ze zich ook in hoe het werk van museummedewerkers zich verhoudt tot hun eigen vakmanschap. De groep onderzoekt het waardevolle en het waardeloze en onze omgang daarmee. Welke waarden moeten we beschermen en koesteren? Hoe kunnen we (gedrags)patronen doorbreken en potentieel herkennen? Tijdens de masterclasses van Roxette Capriles en ontmoetingen met gastexperts verkennen ze dit thema door in gesprek te gaan maar ook door vooral zelf te doen of te maken. De logistiek studenten verdiepen zich in de hantering van kostbare en unieke objecten. Zij nemen het beeld van Dwight Marica in ontvangst en onderzoeken wat daar allemaal voor nodig is. De modestudenten verzamelen afval en creëren met reststromen objecten die een nieuwe betekenis en waarde krijgen.

Studenten

De studenten die meewerken aan 'Revaluation Lab' zijn: Daniël, Fruzsina, Kanyon, Kevin, Kiara, Kim, Jehraino, Jordan, Lorayna, Lotte, Luca, Manuel, Marwan, Mats, Maya, Melanie, Naishel, Nilay, Rachel, Ramla, Ravi, Ravi, Rens, Shaneilys en Suhely.