Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 26 februari 2012

Nieuwe energie in design en kunst

Nieuwe energie in design en kunst was een tentoonstelling over energie en het zoeken naar een nieuwe balans in onze leefomgeving. Kunstenaars, ontwerpers en progressieve denkers presenteerden hun (alternatieve) gedachten in de omgang met energie.

De tentoonstelling liet verrassende, vreemde en soms onvoorstelbare objecten en sculpturen zien die het begrip duurzame vooruitgang centraal zetten. Soms waren ze poëtisch, een andere keer vervreemdend of misschien geniaal. Wel altijd met een aansluiting bij de actualiteit. 

Museum Boijmans Van Beuningen toonde een verzameling verrassende voorbeelden van kunstenaars en ontwerpers die met ongewone en inventieve oplossingen rondom het begrip duurzaameid, zoals onder andere Atelier NL, het duo Auger-Loizeau, Joris Laarman, Philippe Rahm, Bertjan Pot, Michiel van Bakel, John Körmeling, Oskar de Kiefte, Eric Klarenbeek, Mike Thompson, Panamarenko, Jurgen Bey, mischer'traxler, Gerrit van Bakel, Dunne & Raby, Jeroen Verhoeven,  Zoe Papadopoulou, Design Drift en Theo Jansen.

 

De ontwerpen en objecten vragen vaak om een nadere uitleg of demonstratie. In de tentoonstelling laten video’s zien wat de ontwerper of kunstenaar voor ogen heeft of hoe een object in werkelijkheid functioneert. Elke zondag wordt een interactieve rondleiding aangeboden, waarbij de ontwerpen en objecten worden gedemonstreerd.

Kijk hier voor de aflevering van 1 december van Koffietijd op RTL. Conservator Annemartine van Kesteren is te gast en vertelt over de tentoonstelling 'Nieuwe energie in design en kunst'. (Vanaf de 32e minuut)

 

 

Winnaar ZomerExpo 2011

Ook de winnaars van de ZomerExpo 2011 laten hun 'Fragile Future' zien! Lees hier meer over de beroemde paardenbloempluisjes met LED-verlichting.

Strandbeest in Kunst Studio

In de Kunst Studio, de educatieve ruimte in het entreegebied van het museum, was een drie meter lang 'strandbeest' van Theo Jansen te zien tijdens de tentoonstelling. U kon het beest hier zelf in beweging brengen.

De tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt met steun van EnecoPloum Lodder Princen en BankGiro Loterij.