Previous Next Facebook Instagram Twitter Back to top
13 oktober 2018 t/m 28 oktober 2018

Kunst4Kids

Deze herfstvakantie, van zaterdag 13 tot en met zondag 28 oktober, kun je tijdens Kunst4Kids €35 een écht kunstwerk kopen. Helemaal zelf, want Kunst4Kids is verboden voor (groot)ouders!

In deze traditionele verkooptentoonstelling hebben kinderen van 5 tot 18 jaar de kans om een écht kunstwerk te kopen. Aan 26 kunstenaars is gevraagd speciaal voor deze editie een kunstwerk te maken. Kinderen kunnen kiezen uit onder andere tekeningen, schilderijen, sculpturen en foto’s. Werk van onder meer Tal R, Gelatin, Maria Roosen en Klaas Kloosterboer is speciaal gemaakt voor Kunst4Kids en zal gedurende twee weken te koop zijn alléén door kinderen. 

Impressie van Kunst4Kids editie 2016. Foto's: Fred Ernst
Impressie van Kunst4Kids editie 2016. Foto's: Fred Ernst

Succesvolle traditie

De succesvolle tweejaarlijkse verkooptentoonstelling Kunst4Kids van Museum Boijmans Van Beuningen vindt deze herfst voor de zesde keer plaats. Dit keer twee weken in plaats van een week en in de herfstvakantie. Eerdere edities trokken ruim 1000 kinderen naar de Rotterdamse succestentoonstelling.

Bekijk in onderstaande video een impressie van Kunst4Kids:

Opening Kunst4Kids 2016

Smaken verschillen!

Kunst4Kids zorgt ervoor dat kinderen al op jonge leeftijd in contact komen met kunst. Ze kiezen geheel zelfstandig hun kunstwerk uit. Volwassenen zijn niet toegestaan en ook staan er geen namen van kunstenaars bij de kunstwerken. Zo kunnen de kinderen alleen op basis van hun eigen smaak hun kunstwerk uitkiezen. Voor deze kunstverzamelaars in de dop een mooie kans om een eigen kunstcollectie te starten.