:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
25 January 2022

We gaan weer open! Boek alvast je tickets online

Vanavond horen we officieel dat we weer open mogen vanaf 26 januari. We hopen je snel te mogen verwelkomen!

Het depot is deze week open van 10.00 tot 17.00 uur en vanaf 1 februari weer met de reguliere openingstijden van 11.00 tot 18.00 uur. Boek nu alvast je tickets online en plan je bezoek.

Online tickets

Wil je het depot bezoeken? Boek online je ticket met tijdslot. Ben je vriend of heb je een Museumkaart? Bestel dan een gratis ticket met starttijd. Binnen deze starttijd kun je aan je bezoek beginnen en mag je zo lang blijven als je wilt. Laat het ons weten als je niet in staat bent om te komen, dan kunnen anderen het timeslot boeken.

Bestel tickets

Aangepaste openingstijden Restaurant Renilde

Restaurant Renilde is vanaf 26 januari t/m 1 februari voorlopig alleen open voor lunch en koffie van 10.00 tot 17.00 uur en na 1 februari weer met de reguliere openingstijden van 11.00 - 18.00 uur. Het restaurant is vanaf 2 februari ook weer open voor diner. Reserveren vanaf 28 januari.

Veilig bezoek: de coronamaatregelen op een rij

We willen een bezoek aan het depot voor iedereen zo prettig en veilig mogelijk maken, daarom volgen we de richtlijnen van de overheid. Hieronder staan alle geldende maatregelen op een rij.

Coronatoegangsbewijs en ID

Voordat bezoekers het gebouw binnengaan wordt hen gevraagd een geldige QR-code en identiteitsbewijs te tonen aan de depotmedewerker. De controle van het ID-bewijs geldt vanaf 14 jaar oud.

Eenmaal binnen worden de e-tickets gecontroleerd.

Mondkapjes

Mondkapjes in het depot zijn verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar.

1,5 meter afstand

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je tijdens je depotbezoek 1,5 meter afstand kunt houden tot andere bezoekers en onze medewerkers.

Bij klachten blijf je thuis

Heb je last van klachten die horen bij corona of heeft je huisgenoot corona? Blijf dan thuis, zelfs als je al bent gevaccineerd. Je kunt je ticket kosteloos omboeken naar een andere dag. Je kunt contact opnemen met Enviso om je tickets om te boeken. Mail naar boijmans@enviso.io of bel +31 (0)10-3116610.

Instaprondleidingen

Er worden nog steeds instaprondleidingen gegeven, alleen met een beperkt aantal deelnemers. Per rondleiding kunnen maximaal 6 personen mee. Verzamelen bij het compartiment.

Plan je bezoek

Op reis in Depot Boijmans Van Beuningen

Het is het eerste publiek toegankelijke museumdepot ter wereld. Depot Boijmans Van Beuningen biedt je een blik achter de schermen van de museumwereld en toont wat er komt kijken bij het onderhouden en verzorgen van een kunstcollectie met ruim 154.000 kunstwerken. Alle kunstwerken worden opgeslagen voor het oog van de bezoeker — het depot biedt hiermee een backstage-kaart voor museum-en kunstliefhebbers.

Blikvanger van het MVRDV ontwerp is het atrium met de elkaar kruisende trappen en de dertien grote glazen vitrines met daarin collectiestukken. Deze vitrines, ontworpen in samenwerking met kunstenares Marieke van Diemen, zijn ingericht met onder andere kunst, mode en design, zoals werk van Maurizio Cattelan, Iris van Herpen, Auguste Rodin, Carolein Smit, Carel Fabritius, Suzan Drummen, Gijs Frieling en Job Wouters, en Sarkis.

Op reis in Depot Boijmans Van Beuningen
Installatie Suzan Drummen en Gijs Frieling & Job Wouters. Foto Lotte Stekelenburg

De atriumtrappen leiden naar de zes verdiepingen met restauratieateliers, een filmruimte, twee kleine filmcabines, twee studiezalen en twee galerieruimtes voor tentoonstellingen. De meeste plek wordt ingenomen door de twintig depotcompartimenten, waarvan veertien voor kunstopslag van het museum zelf en zes voor verhuur.

In de restauratieateliers kijk je van achter glas live mee bij specialistische restauraties van bijvoorbeeld Van Gogh’s ‘De populierenlaan bij Nuenen’ of Kusama’s ‘Infinity Mirror Room - Phalli's Field (Floor Show). De presentatiezalen tonen wisselende tentoonstellingen die ingaan op het kunstwerk als materieel object in plaats van op kunsthistorische ontwikkelingen en ideeën. In de depotcompartimenten van het museum zie je (via het raam, de depot- app en verdiepende informatie bij de depotruimte of binnenin de depotruimte met een gids) de opslag van de werken.

 

Het leven verspillen aan jou

De video-installatie 'Het leven verspillen aan jou' van kunstenares Pipilotti Rist is dagelijks vanaf zonsondergang te ervaren in de publieke ruimte tussen Depot en Museum Boijmans Van Beuningen.

Bekijk de video over Pipilotti Rist