:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Rubens siert Rotterdam

Niet alleen in Museum Boijmans Van Beuningen is Peter Paul Rubens te bewonderen. Tijdens de tentoonstelling ‘Pure Rubens’ sieren op verschillende plekken in Rotterdam olieverfschetsen van de Vlaamse kunstschilder.

Op iconische plekken als de Kubuswoningen, Café Zondebok & ’t Zwarte Schaap en het Hilton Hotel duikt Rubens op. Meer dan 80 ondernemers op de Binnenweg geven hun eigen weergave van de grootmeester. De etalages ademen stuk voor stuk Rubens, dat betekent gretig, levendig en overvloedig. Ook speelt de schilder de hoofdrol in het najaarsbier van Brouwerij Noordt en andere ambachtelijke producten

Win een luxe overnachting

Spot Rubens in de stad of leg de tentoonstelling op eigen wijze vast. Deel jouw mooiste foto met #purerubens op Instagram en maak maandelijks kans op een Rubensweekend in Rotterdam voor twee personen: een luxe overnachting in Hotel Emma, twee toegangskaarten voor de tentoonstelling en een goodiebag vol Rubensproducten die Rotterdamse ondernemers speciaal voor de tentoonstelling hebben gemaakt.

Iedere 10e van de maand maken we hier de winnaar bekend, dus houd de pagina in de gaten. De winnaar ontvangt ook een bericht via Instagram. De actie loopt tot en met 10 december 2018. 

Winnaar oktober

De gelukkige winnaar van oktober is Julia Kleiner (@isitfiction), zij legde de tentoonstelling op artistieke wijze vast, met op de achtergrond het metershoge wandtapijt uit de Achillesserie, een van de hoogtepunten uit de tentoonstelling. "The wrath of Achilles is something that would've made me roll my eyes as well, Agamemnon", noemde ze haar foto.

The wrath of Achilles is something that would've made me roll my eyes as well, Agamemnon. Foto: Julia Kleiner @isitfiction

Winnaar november

De novemberwinnaar is Kyra van Nimwegen (@kyravannimwegen). Dit is een van de indrukwekkende wandtapijten uit de Achillesserie. Koning Agamemnon neemt Briseis, zijn geliefde af. De woedende Achilles trekt zijn zwaard, maar wordt aan zijn haar tegengehouden door godin Minerva. De kinderen van Kyra van Nimwegen wisten de voorstelling van Rubens op geheel eigen wijze na te bootsen.

Foto: Kyra van Nimwegen @kyravannimwegen

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling 'Pure Rubens' toont het grootste overzicht van Rubens' olieverfschetsen van de afgelopen 65 jaar. Museum Boijmans Van Beuningen en Nacional del Prado werkten samen om de mooiste schetsen bijeen te brengen. De tentoonstelling geeft voor heel even toegang tot de kamer waar hij zijn persoonlijke werken bewaarde.

Snel en gemakkelijk toegang

Koop hier je entreeticket voor de tentoonstelling ‘Pure Rubens’ krijg € 1,50 korting. Je hoeft niet langs de kassa en je kunt meteen doorlopen naar de kaartcontrole. Je kunt je e-ticket bij de ingang laten scannen vanaf een print, je smartphone of tablet. Vrienden van Boijmans, ICOM/CIMAM kaarthouders en BankGiro Loterij VIPkaarthouders hebben altijd gratis toegang tot het museum.