:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
10 October 2018

Verzot op Rubens

Ruim tachtig ondernemers uit Rotterdam hebben ‘de god van de schilders’, Peter Paul Rubens omarmd. Met de opening van de tentoonstelling ‘Pure Rubens’ op zaterdag 8 september in Museum Boijmans Van Beuningen is ook de Nieuwe Binnenweg, een winkelstraat op steenworpafstand van het museum, in de ban van de Vlaamse grootmeester. Daarnaast sieren grote olieverfschetsen van Rubens verschillende gevels in Rotterdam en zijn er uiteenlopende ambachtelijke Rubensproducten ontwikkeld.

Barokke Binnenweg

De bruisende Rotterdamse winkelstraat bevindt zich op een steenworp afstand van het museum en liet zich inspireren door de Vlaamse grootmeester van de schilderkunst. Zo sieren verschillende olieverfschetsen de ramen van de ondernemers, zijn er allerlei etalages geïnspireerd op Rubens en proef je hier letterlijk Rubens. Ontdek wijnen met een Middeleeuws karakter bij Odile Hemmen en geniet van de ‘god van de schilders’ in puurste vorm bij ‘nJoy Chocolate. Voor de vrouwen maakte Sirene Mode een fijnwollen Rubenssjaal met daarop het werk ‘Thetis ontvangt van Vulcanus de wapenuitrusting voor Achilles’. Download de folder van de Barokke Binnenweg, zodat je niets mist. In het museum is de Barokke Binnenwegfolder gratis mee te nemen.

Het Rubensbier van Brouwerij Noordt. Beeld: Bram Vreugdenhil

Spot Rubens in de stad en win

Naast de Barokke Binnenweg sieren Rubens' werken de gevels van iconische plekken in Rotterdam. Grote blow-ups sieren onder meer de Kubuswoningen, Bilderberg Parkhotel, Hilton Hotel, Café Zondebok & ’t Zwarte Schaap, Holy Smoke en Hotel Emma. Museum Boijmans Van Beuningen roept Rotterdammers en museumbezoekers op Rubens op originele wijze vast te leggen en te delen op Instagram met #purerubens. De mooiste #purerubens foto’s maken kans op een Rubensarrangement voor twee personen: twee toegangskaarten voor de tentoonstelling, een luxe overnachting in Hotel Emma en een verrassingspakket vol Rubensproducten. Elke 10e van de maand maken we een winnaar bekend. Deze actie loopt tot en met 10 december 2018.