:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
10 October 2023

Depot geopend op maandag 16 oktober

Op maandag 16 oktober 2023 is Depot Boijmans Van Beuningen geopend! Speciaal voor de herfstvakantie is het Depot de hele week open, ook op maandag. Er is genoeg om te beleven dus kom vooral een kijkje nemen.

Kunst tussen de ruïnes

In het grote onderzoeksproject ‘Kunst tussen de ruines’ kom je erachter hoe het leven van Rotterdamse kunstenaars in de nasleep van het bombardement op 14 mei 1940 verliep. In de presentatie wordt een rijke selectie schilder- en tekenwerk (plus enkele sculpturen) getoond uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Het is werk van grotendeels Rotterdamse makers, zoals Agnes Canta, Wally Elenbaas en Dolf Henkes. Ze vertellen het verhaal van hun tijd: een wereld op drift, verwarring, bombardementen, ruines en onverwachte momenten van schoonheid. Veel werk is lang niet te zien geweest.

Lees hier meer
Kunst tussen de ruïnes
Foto door: Fleur Beerthuis

Hoogtepunten uit de collectie

De topstukken uit de collectie kun je gewoonlijk zien in de zalen van het museum. Omdat het gebouw nu gesloten is voor renovatie, tonen we een selectie van de hoogtepunten in het Depot. Voor het eerst sinds de sluiting van het museum in mei 2019 zijn veertien schilderijen, waaronder meesterwerken van Bosch, Kandinsky, Monet, Mondriaan en Basquiat, tot begin 2024 te zien in het depot (A3.08 – Galerie I).

Hoogtepunten uit de collectie
Foto door: Fleur Beerthuis

Family of Objects

In ‘Family of Objects’ wordt de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen gezien als een grote familie, met kunstwerken als haar familieleden. Tussen sommige collectiestukken zijn de relaties vanzelfsprekend, bijvoorbeeld omdat werken bij een serie horen, of door dezelfde kunstenaars zijn gemaakt. Andere relaties blijven juist onderbelicht. Het doel van ‘Family of Objects’ is om deze nog onbekende relaties boven water te halen. Het publiek is hierbij aan zet. In dialoog zoeken, bedenken en vertellen we de verhalen over de objecten. Hierdoor hopen we ook nieuwe manieren te vinden om de collectie te presenteren.

Lees hier meer
Family of Objects
Foto door: Wendy Varela

Foto in header door: Fleur Beerthuis