:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
24 March 2023

Binnenkort te zien: Le Miroir Vivant

Le Miroir Vivant, naar het gelijknamige schilderij van René Magritte ‘De levende spiegel’ (1929), is een nieuw meerjarig programma van Depot Boijmans Van Beuningen. Tot en met 2025 wordt jaarlijks een internationale kunstenaar uitgenodigd om een compleet eigen invulling te geven aan één van de galerieruimten.

De kunstenaar wordt tijdens zijn verblijf uitgedaagd om verschillende disciplines, genres en tijdperken met hun eigen domein te versmelten tot een nieuw werk dat aan het denken zet. Le Miroir Vivant nodigt interdisciplinaire makers uit om een werk te creëren dat buiten de kunsthistorische museumsferen valt, en kan resulteren in bijvoorbeeld een live-installatie, een interactieve performance, een sonische ervaring of een sociaal sculptuur zijn.

Vanaf begin april verandert de vierde verdieping in de dynamische werkplaats van Zuid-Afrikaanse componist en kunstenaar Neo Muyanga. Vergezel hem in zijn ontdekkingstocht door het depot en word getuige van de vorming van zijn gloednieuwe site-specifieke performance. De eindpresentatie vindt plaats in juni 2023.

Neo Muyanga is een Zuid-Afrikaanse componist, muzikant, kunstenaar en filosoof. De multidisciplinaire artiest is de eerste gastkunstenaar in het nieuwe meerjarenprogramma Le Miroir Vivant. Muyanga is vanaf 1 april 2023 elke zaterdag tussen 14:00 en 17:00 uur te vinden tussen de duizenden objecten die Depot Boijmans van Beuningen rijk is. Gedurende twee maanden verkent, onderzoekt en repeteert de componist met een groep Rotterdamse vocalisten en musici richting een eindpresentatie in de vorm van een performance in juni 2023.

Neo Muyanga door Aad Hoogendoorn