:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
21 December 2023

Bezoek het Depot tijdens de feestdagen

Kom je in de kerstvakantie langs bij het Depot? De presentaties ‘Lee Miller in Print’, ‘Kunst tussen de ruïnes’ en ‘Drawing Probable Conclusions’ zijn nu te zien. Verder worden er inloopworkshops georganiseerd en kun je zoals gewoonlijk meedoen aan een instaprondleiding. Let wel goed op afwijkende openingstijden rondom de feestdagen.

Aangepaste openingstijden

Het Depot heeft rondom de feestdagen een aantal afwijkende openingstijden. Het Depot is gesloten op 1e kerstdag (maandag 25 december 2023) en Nieuwjaarsdag (maandag 01 januari 2024). Op 2e kerstdag (dinsdag 26 december 2023) en Oudejaarsdag (31 december 2023) ben je van harte welkom.

Kerstvakantie inloopworkshops

De collectie Boijmans Van Beuningen is een verzameling van verzamelaars. Veel voorwerpen hebben een verhaal: over degene die het bewaard heeft, over vroegere tijden of over de plaats waar het gevonden is.  Wat verzamel jij? En wat zou je willen bewaren voor later? In deze workshop stel je je eigen depot-verzamelkabinet samen, wat zegt deze collectie over jou? 

Praktische informatie
Data: 26, 27, 28, 29 december 2023 & 2, 3, 4, 5 januari  2024
Tijd: 13.00 - 16.00 (inloop) 
Locatie: 
educatieatelier, Depot 
Toegang: gratis, let op een entreebewijs voor het Depot is verplicht 

Lees hier meer

Presentaties

Dit zijn de presentaties die nu te zien zijn in het Depot op een rijtje:

Drawing Probable Conclusions

Nu te zien: ‘Drawing Probable Conclusions’. Museum Boijmans Van Beuningen nodigt beeldend kunstenaar en filmmaker Rosa Barba uit om zich te verdiepen in de collectie en haar reflecties te tonen in Depot Boijmans Van Beuningen. De presentatie is te zien in galerie … tot en met zondag 3 maart 2024. 

Lees hier meer
Drawing Probable Conclusions
Beeld in header: Installatieoverzicht met still uit The Tenant (De huurder) van Rivane Neuenschwander en Cao Guimarães, 2010, collectie Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Aankoop met steun van Mondriaan Fonds, 2010. Foto: Denzel Feurich.

Kunst tussen de ruïnes

Het onderzoeksproject ‘Kunst tussen de ruïnes’ omvat een presentatie, plattegrond en publicatie die laten zien hoe groot de kunstwereld in Rotterdam was tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Depot Boijmans Van Beuningen is kunst uit de collectie te zien die in die periode gemaakt werd of een andere connectie met de bezettingsjaren kent. Ook is het boek De vuurvogelgeneratie verschenen van kunsthistoricus en gastconservator Sandra Smets. Hierin beschrijft ze het leven van een tiental kunstenaars tijdens de oorlog in Rotterdam. Tot besluit is er een interactieve, online wandelkaart die iedereen uitnodigt om deze geschiedenis zelf te verkennen in Rotterdam. ‘Kunst tussen de ruïnes’ is tot en met zondag 14 januari te zien in A3.09. 

Lees hier meer
Kunst tussen de ruïnes
Dolf Henkes, Verwoeste haven, 1985 – 1986, collectie Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Schenking: J. Schafthuizen 1990. Foto door Studio Tromp.

Lee Miller in Print

Duik in het werk en leven van Lee Miller: surrealist en fotograaf. Haar baanbrekende werk liep gelijk op met de ontwikkeling van de moderne kunstfotografie. Te zien in galerie A4.03 tot en met zondag 18 februari 2024. 

Lees hier meer
Lee Miller in Print
Lee Miller, Floating Head, Mary Taylor, New York, ca. 1933. Lee Miller Archives © Lee Miller Archives, England 2023. All rights reserved. www.leemiller.co.uk

Hoogtepunten uit de collectie

Ook te zien tot en met zondag 3 maart 2024 zijn Hoogtepunten uit de museumcollectie van Museum Boijmans Van Beuningen. In A3.08 (Galerie I) vind je topstukken die je gewoonlijk kunt zien in de zalen van het museum. Veertien schilderijen waaronder meesterwerken van Mondriaan, Monet en Van Dongen.

Lees hier meer
Hoogtepunten uit de collectie
Foto door: Lotte Stekelenburg

Beeld in header door: Ossip van Duivenbode