:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Big Type Says More

Vraag maar raak

Laden...

Bedankt, je vraag is verzonden.

Helaas, er is iets mis gegaan met het verzenden van je vraag. Probeer het aub nog eens.

High-res beeldmateriaal aanvragen

Meer informatie

'Big Type Says More' is wat de ontwerpers Ryan Pescatore Frisk en Catelijne van Middelkoop, oprichters van het bureau Strange Attractors Design, een ‘typografische installatie’ noemen. Het werk ontstond gedurende de vijf weken van de tentoonstelling Cut for Purpose in 2006 in de zaal aan de straatzijde van het museum, die door de toenmalige Stadsredactie tot ‘Straatgalerij’ was gemaakt. De ruimte was door het ontwerpbureau Stealth.Unlimited helemaal gevuld met een raster van honingraatkarton, waarin kunstenaars, ontwerpers, filmmakers of andere Rotterdamse creatieven gevraagd werd om hun werk op passende wijze te tonen. De Stadsredactie streefde er met deze experimentele tentoonstellingsvorm naar een brug te slaan tussen het grootstedelijke culturele leven van Rotterdam en de museale ruimte.

Strange Attractors Design werd gevraagd om de aankondiging van de tentoonstelling te ontwerpen en het publiek bij binnenkomst uit te nodigen om deel te nemen aan het project. De ontwerpers kozen ervoor het raster zelf als hun materiaal te gebruiken. Voorbijgangers zagen de kunstenaars vijf weken lang werken aan hun installatie. In de verschillende kartonnen lagen sneden zij met een figuurzaag meer dan manshoge letters en vormen uit, die de dynamiek en het multiculturele karakter van de stad Rotterdam representeerden. Zo wordt in 'Big Type Says More Arabisch' schrift gecombineerd met Engelse tekst, beeldelementen uit de street art, architectonische vormen en ledverlichting die verwijst naar reclamebillboards. De letters zijn digitaal ontworpen en vervolgens handmatig driedimensionaal uitgevoerd. Met de uitbundige typografie en het overdadige decoratieve karakter van de installatie zette Strange Attractors zich af tegen de onpersoonlijke en uniforme typografie van de neomodernistische vormentaal.

Lees verder Lees minder

Collectieboek

Collectieboek Bestellen

Specificaties

Titel Big Type Says More
Materiaal en techniek Karton, verf, hout, staaldraad en ledlampjes
Objectsoort
Installatie > Driedimensionaal object > Kunstvoorwerp
Locatie Dit object is in het depot
Afmetingen Hoogte 283 cm
Lengte 1745 cm
Diepte 80 cm
Makers Studio: Strange Attractors Design
Ontwerper: Ryan Pescatore Frisk
Ontwerper: Catelijne van Middelkoop
Inventarisnummer Stad-B 165 1-25
Credits Schenking van de kunstenaar / Donation from the artist: 2006
Collectie Stadscollectie
Verwervingsdatum 2006
Leeftijd maker Circa 5 jaar
Onderzoek Stadscollectie
Digitising Contemporary Art
Materiaal
Object

Let op: De gegevens van dit object zijn nog niet gecontroleerd.
Neem contact op met een conservator als iets niet lijkt te kloppen.

Alles over de maker

Strange Attractors Design

2001

Bekijk het volledige profiel