:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Trapsessie: Kenny Gomes

Sinds november 2022 organiseert Museum Boijmans Van Beuningen regelmatig trapsessies in het depot. Bezoekers zitten in een intieme setting op de trap naar de eerste verdieping. Tussen de kunstwerken in, die je vanaf de trap van alle kanten kunt bekijken, word je verrast door performances en verhalen die altijd een link hebben met de collectie. Verwacht een bijzondere avond met extra verdieping op de trap.

Tijdens deze trapsessie in het Depot speelt Kenny Gomes een deel van zijn voorstelling Ontketend. De Rotterdamse woordkunstenaar is op dit moment fellow bij Zuid. Boijmans Van Beuningen. Gomes is op zoektocht in de collectie Boijmans Van Beuningen naar objecten die vertellen over het transgenerationeel trauma van het Kaapverdiaanse slavernij- en koloniale verleden. Hij haakt hiermee aan op het doorlopend onderzoeksproject 'Unpacking Boijmans. Het koloniale verleden en de collectie'. De collectiestukken verrijken zijn woordkunst en inspireren deelnemers van workshops die hij op Zuid. Boijmans Van Beuningen zal organiseren. Dit alles vormt een queeste naar manieren om transgenerationeel trauma te verwerken.   

Programma

donderdag 7 december

  • 19:30 | inloop
  • 20:00 | start voorstelling
  • 21:00 | einde 

tickets: €7,50 - reserveer je ticket onderaan deze pagina

Let op: het publiek neemt tijdens de voorstelling plaats op de trappen van het Depot, er zijn geen stoelen aanwezig. Beghalve de begane grond, is het niet mogelijk de rest van het depot te bekijken. 

Ontketend

Ontketend is een autobiografisch verhaal over een Kaapverdiaanse superheld. Zijn bovenmenselijke kracht, snelheid, vliegkunst en onverwoestbaarheid komen voort uit zijn gave om de levens, herinneringen en de kracht van zijn voorouders te kanaliseren. Hij voelt alle emoties van degenen die de bouwstenen hebben gevormd van zijn DNA. Dit vormt meteen ook de keerzijde van zijn gaven. Om te ontsnappen aan de kakofonie van de voorouderlijke stemmen in zijn hoofd wendt hij zich tot alcohol. Zijn ontsnappingsmethode keert zich tegen hem wanneer zijn alcoholgebruik een incident veroorzaakt waardoor hij zijn krachten kwijtraakt. Alleen door te stoppen met vluchten en tot zichzelf te keren kan hij zijn krachten terug vinden. Tijdens zijn interne reis ontmoet hij zijn voorouders en krijgt hij inzicht in de oorsprong van zijn generatiepijn. Hij komt tot de conclusie dat hij en zijn gaven bestaan om de medemens te helpen met innerlijke heling en verwerking van generatiepijn.   

Ontketend
Foto's door Aad Hoogendoorn
Foto's door Aad Hoogendoorn