Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Thuisonderwijs havo vwo

Door COVID-19 zijn de scholen tot minstens 28 april dicht, met als gevolg dat er veel ouders en scholen een lastige taak voorgeschoteld krijgen: hoe zorg je ervoor dat onderwijs toegankelijk blijft voor iedereen die thuis zit? Museum Boijmans Van Beuningen wil graag helpen om de druk die ouders en scholen nu ervaren te verlichten. Boijmans heeft door de jaren heen veel educatieve video’s geproduceerd speciaal voor leerlingen, soms ook vergezeld van leuke vragen en opdrachten. Ook maken onze museumdocenten op dit moment nieuwe video's met leuke opdrachten, die te vinden zullen zijn op deze pagina.

Vreemde dingen

Bekijk alledaagse voorwerpen met nieuwe ogen. Esta bespreekt in de video hieronder een kunstwerk van Man Ray en BLESS die een alledaagse voorwerp een bijzondere twist geven. Kun jij een bestaand voorwerp een hele nieuwe betekenis geven? We zijn benieuwd naar de resultaten van de opdracht en vinden het erg leuk als deze met ons gedeeld worden via bhome@boijmans.nl
of op Instagram met #homeboij en #boijmansindeklas.

Droedelen

In deze video ontdek je nog meer over de surrealisten. Teken jij ook welleens zonder dat je erbij nadenkt? Bijvoorbeeld als je naar iemand aan het luisteren bent? Dit noemen we droedelen. Soms kun je in deze onbewuste tekeningen toch iets herkennen. Veel surrealisten gebruikten deze techniek om het onderbewuste bloot te leggen. In deze video ga je samen met Esta droedelen zoals Miró dat deed. 

Droedelen

Kunstuur in de klas

Kunstuur in de klas is hét programma over kunst voor het voortgezet onderwijs. Presentator Lucas De Man vertelt over de hoogtepunten uit de beeldende kunsten, design, mode, fotografie en architectuur. 

Er kan ook lesmateriaal gedownload worden dat samenhangt met de video's.

Cultuur van het moderne
Schoonheid – zoektocht naar schoonheid of niet
Beweging – kinetische kunst
Engagement - politiek/sociaal

Crash Course Kunst

Crash Course Kunst is het vervolg op Kunstuur in de klas. De serie is er voor leerlingen die zich aan het klaarstomen zijn voor hun eindexamen voor de kunstvakken. Er ook lesmateriaal gedownload worden dat samenhangt met de video's.