:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Thuisonderwijs havo vwo

Door COVID-19 zijn scholen lange tijd dicht geweest, met als gevolg dat er veel ouders en scholen een lastige taak voorgeschoteld kregen: hoe zorg je ervoor dat onderwijs toegankelijk blijft voor iedereen?

Museum Boijmans Van Beuningen heeft veel video's die hierbij hebben kunnen helpen en nog steeds een waardevolle aanvulling kunnen zijn op regulier onderwijs. Deze video's zijn speciaal voor leerlingen, soms ook vergezeld van leuke vragen en opdrachten. We hebben alle video’s en het lesmateriaal verzameld, zodat het gemakkelijk terug te vinden is op deze pagina.

Vreemde dingen

Bekijk alledaagse voorwerpen met nieuwe ogen. Esta bespreekt in de video hieronder een kunstwerk van Man Ray en BLESS die een alledaagse voorwerp een bijzondere twist geven. Kun jij een bestaand voorwerp een hele nieuwe betekenis geven? We zijn benieuwd naar de resultaten van de opdracht en vinden het erg leuk als deze met ons gedeeld worden via bhome@boijmans.nl
of op Instagram met #homeboij en #boijmansindeklas.

Droedelen

In deze video ontdek je nog meer over de surrealisten. Teken jij ook welleens zonder dat je erbij nadenkt? Bijvoorbeeld als je naar iemand aan het luisteren bent? Dit noemen we droedelen. Soms kun je in deze onbewuste tekeningen toch iets herkennen. Veel surrealisten gebruikten deze techniek om het onderbewuste bloot te leggen. In deze video ga je samen met Esta droedelen zoals Miró dat deed. 

Droedelen

Kunstuur in de klas

Kunstuur in de klas is hét programma over kunst voor het voortgezet onderwijs. Presentator Lucas De Man vertelt over de hoogtepunten uit de beeldende kunsten, design, mode, fotografie en architectuur. 

Er kan ook lesmateriaal gedownload worden dat samenhangt met de video's.

Cultuur van het moderne
Schoonheid – zoektocht naar schoonheid of niet
Beweging – kinetische kunst
Engagement - politiek/sociaal

Crash Course Kunst

Crash Course Kunst is het vervolg op Kunstuur in de klas. De serie is er voor leerlingen die zich aan het klaarstomen zijn voor hun eindexamen voor de kunstvakken. Er ook lesmateriaal gedownload worden dat samenhangt met de video's.