Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Thuisonderwijs Voortgezet onderwijs

Door COVID-19 zijn de scholen tot minstens 6 april dicht, met als gevolg dat er veel ouders en scholen een lastige taak voorgeschoteld krijgen: hoe zorg je ervoor dat onderwijs toegankelijk blijft voor iedereen die thuis zit? Museum Boijmans Van Beuningen wil graag helpen om de druk die ouders en scholen nu ervaren te verlichten. Gelukkig heeft het Boijmans veel educatieve video’s beschikbaar speciaal voor leerlingen, soms ook vergezeld van leuke vragen en opdrachten. We hebben alle video’s en het lesmateriaal verzameld, zodat het gemakkelijk terug te vinden is op deze pagina.

Kunstuur in de klas

Kunstuur in de klas is hét programma over kunst voor het voortgezet onderwijs. Presentator Lucas De Man vertelt over de hoogtepunten uit de beeldende kunsten, design, mode, fotografie en architectuur. 

Er kan ook lesmateriaal gedownload worden dat samenhangt met de video's.

Cultuur van het moderne
Schoonheid – zoektocht naar schoonheid of niet
Beweging – kinetische kunst
Engagement - politiek/sociaal

Crash Course Kunst

Crash Course Kunst is het vervolg op Kunstuur in de klas. De serie is er voor leerlingen die zich aan het klaarstomen zijn voor hun eindexamen voor de kunstvakken. Er ook lesmateriaal gedownload worden dat samenhangt met de video's.

Maatwerk - opdrachtgevers en verzamelaars
Maatwerk - kunst in de publieke ruimte
Dromen - dromen van een betere wereld
Dromen - de droom van de kunstenaar