:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Thuisonderwijs VMBO

Door COVID-19 zijn scholen lange tijd dicht geweest, met als gevolg dat er veel ouders en scholen een lastige taak voorgeschoteld kregen: hoe zorg je ervoor dat onderwijs toegankelijk blijft voor iedereen?

Museum Boijmans Van Beuningen heeft veel video's die hierbij hebben kunnen helpen en nog steeds een waardevolle aanvulling kunnen zijn op regulier onderwijs. Deze video's zijn speciaal voor leerlingen, soms ook vergezeld van leuke vragen en opdrachten. We hebben alle video’s en het lesmateriaal verzameld, zodat het gemakkelijk terug te vinden is op deze pagina.

Vreemde dingen

Bekijk alledaagse voorwerpen met nieuwe ogen. Esta bespreekt in de video hieronder een kunstwerk van Man Ray en BLESS die een alledaagse voorwerp een bijzondere twist geven. Kun jij een bestaand voorwerp een hele nieuwe betekenis geven? We zijn benieuwd naar de resultaten van de opdracht en vinden het erg leuk als deze met ons gedeeld worden via bhome@boijmans.nl
of op Instagram met #homeboij en #boijmansindeklas.

Wat de vakman?!

Jij hebt dat vast ook wel eens. Je staat voor een kunstwerk en je denkt: “Dat kan ik ook!”. Maar is dat ook zo? In de ARTtube serie “Wat de vakman?!” kom je van alles te weten over het beroep van kunstenaar. Je ontdekt hoe kunstenaars iets maken, hoe ze op ideeën komen, hoe je kunstenaar wordt en hoe het is om kunstenaar te zijn. Er kan ook lesmateriaal gedownload worden dat samenhangt met de video's.

Film: Mariska de Groot
Glas: Marc Mulders
Grafisch: Koen Taselaar
Design: Ted Noten

Artclips

De ARTclips zijn korte video’s over kunst speciaal ontwikkeld voor de bovenbouw van het VMBO. In elke ARTclip staat een vraag van jongeren over kunst centraal: hoe wordt je als kunstenaar eigenlijk beroemd? En waarom is sommige kunst zo duur?  Er kan ook lesmateriaal gedownload worden dat samenhangt met de video's.

Kan een video kunst zijn?
Hoe worden kunstenaars beroemd?
Kunnen kunstenaars van kunst leven?
Waarom is sommige kunst zo duur?