Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Thuisonderwijs VMBO

Door COVID-19 zijn de scholen tot minstens 28 april dicht, met als gevolg dat er veel ouders en scholen een lastige taak voorgeschoteld krijgen: hoe zorg je ervoor dat onderwijs toegankelijk blijft voor iedereen die thuis zit? Museum Boijmans Van Beuningen wil graag helpen om de druk die ouders en scholen nu ervaren te verlichten. Boijmans heeft door de jaren heen veel educatieve video’s geproduceerd speciaal voor leerlingen, soms ook vergezeld van leuke vragen en opdrachten. Ook maken onze museumdocenten op dit moment nieuwe video's met leuke opdrachten, die te vinden zullen zijn op deze pagina.

Vreemde dingen

Bekijk alledaagse voorwerpen met nieuwe ogen. Esta bespreekt in de video hieronder een kunstwerk van Man Ray en BLESS die een alledaagse voorwerp een bijzondere twist geven. Kun jij een bestaand voorwerp een hele nieuwe betekenis geven? We zijn benieuwd naar de resultaten van de opdracht en vinden het erg leuk als deze met ons gedeeld worden via bhome@boijmans.nl
of op Instagram met #homeboij en #boijmansindeklas.

Wat de vakman?!

Jij hebt dat vast ook wel eens. Je staat voor een kunstwerk en je denkt: “Dat kan ik ook!”. Maar is dat ook zo? In de ARTtube serie “Wat de vakman?!” kom je van alles te weten over het beroep van kunstenaar. Je ontdekt hoe kunstenaars iets maken, hoe ze op ideeën komen, hoe je kunstenaar wordt en hoe het is om kunstenaar te zijn. Er kan ook lesmateriaal gedownload worden dat samenhangt met de video's.

Film: Mariska de Groot
Glas: Marc Mulders
Grafisch: Koen Taselaar
Design: Ted Noten

Artclips

De ARTclips zijn korte video’s over kunst speciaal ontwikkeld voor de bovenbouw van het VMBO. In elke ARTclip staat een vraag van jongeren over kunst centraal: hoe wordt je als kunstenaar eigenlijk beroemd? En waarom is sommige kunst zo duur?  Er kan ook lesmateriaal gedownload worden dat samenhangt met de video's.

Kan een video kunst zijn?
Hoe worden kunstenaars beroemd?
Kunnen kunstenaars van kunst leven?
Waarom is sommige kunst zo duur?