:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Partners

Depot Boijmans Van Beuningen is een prachtig voorbeeld van een unieke publiek-private samenwerking. De initiatiefnemers zijn de gemeente Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen en Stichting De Verre Bergen. Stichting De Verre Bergen is een filantropische organisatie die zich sinds 2011 inzet voor een sterker en beter Rotterdam.

Een nieuw depotgebouw vraagt een forse investering. Zeker een depot dat voor bezoekers toegankelijk is. De collectie delen met het publiek vraagt om extra investeringen op het gebied van klimaatbeheersing, beveiliging, horeca, routing etcetera. De kosten voor de bouw zijn gedekt door de Gemeente Rotterdam en Stichting De Verre Bergen. Het was de genereuze schenking van Stichting De Verre Bergen die het mogelijk maakte om het depot voor publiek toegankelijk te maken. 

Gemeente Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen beheert de kunstcollectie van de gemeente Rotterdam: de collectie is van ons allemaal. Het museum is sinds 2005 een zelfstandige organisatie. 49% van de begroting wordt gedekt door de gemeentelijke subsidie. Daarmee is 80% van de huisvestingslasten en de personeelslasten gefinancierd. De overige 20% én alle kosten voor programmering, aankopen, restauraties en educatieprojecten worden gefinancierd met eigen inkomsten en steun van derden.

VriendenLoterij

De VriendenLoterij (voorheen BankGiro Loterij) steunt alle vormen van cultuur in Nederland. De beschikbare fondsen worden bijeengebracht door de deelnemers aan de loterij. Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij bedroegen de totale inkomsten in 2019 € 168,7 miljoen. Hiervan schenkt de loterij 50%, te weten € 84,3 miljoen, aan organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland, waaronder Museum Boijmans Van Beuningen. Het museum dankt alle deelnemers voor het meespelen: dankzij deze steun kan het museum jaarlijks uitdagende projecten realiseren en kunstwerken aankopen.

Doe mee met de VriendenLoterij en steun Museum Boijmans Van Beuningen

Bij de VriendenLoterij kunt u ‘geoormerkt’ meespelen voor Museum Boijmans Van Beuningen. De helft van uw maandelijkse inleg gaat dan direct naar Boijmans, waardoor wij bijvoorbeeld een tentoonstelling kunnen organiseren, een nieuwe aankoop of een restauratie kunnen doen.

Boijmans Business Club

 • Asahi Shimbun Company
 • Deerns Nederland B.V.
 • Havenbedrijf Rotterdam
 • IMCD Group B.V.
 • NGM International B.V.
 • Ploum - Advocaten en notarissen
 • ProDelta Holding B.V.
 • PwC
 • Rabobank Rotterdam
 • Rotterdam Harbour Holding B.V.
 • Signify
 • SV Interieurgroep B.V.

Dankzij de steun van velen

Museum Boijmans Van Beuningen ontvangt naast de steun van de partners bijdragen van vele fondsen, stichtingen, bedrijven, particuliere schenkers en vrienden. Meer informatie hierover en de mogelijkheden waarop u ook kunt bijdragen leest u hier.  

Contact

Wil je meer weten over de verschillende manieren om het museum of het depot te steunen?

Neem dan vrijblijvend contact op.

Minke van Hooff
Minke van Hooff Hoofd Relatiebeheer en filantropie
+31 (10) 44.19.478 hooff@boijmans.nl