Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Zilveren Opening uitverkocht!

De Zilveren Opening van Depot Boijmans Van Beuningen in het weekend van 25, 26 en 27 september is in slechts enkele uren uitverkocht. Alle ruim 7.000 (gratis) tickets zijn inmiddels vergeven. Mocht je geen ticket hebben kunnen bemachtigen, volg dan in het laatste weekend van september onze Facebookpagina voor livestreams.

Het depot is in het najaar van 2021 helemaal klaar, ingericht en functionerend. Wij kunnen een groot aantal fans nu alvast de gelegenheid geven het lege gebouw van binnen te bekijken. Mocht je geen ticket hebben kunnen bemachtigen, geen nood, wij organiseren verschillende live streams in het weekend en kun je via Facebook toch binnenkijken.

Wil je nu alvast een rondleiding door het gebouw krijgen? Bekijk dan de videovlogs 'Achter de spiegels'. In deze serie van negen video's neemt Wout Braber, hoofd huisvesting en onderhoud, je mee door het hele gebouw en geeft op alle verdiepingen uitleg.

Covid-19 veilig zijn drie dagen lang de simsalabim-deuren geopend en krijgt publiek de kans om het lege depotgebouw, ontworpen door MVRDV, van binnen te bekijken. Het binnenwerk is nog lang niet voltooid. Toch zijn alle verdiepingen te bezoeken en natuurlijk is het mogelijk naar de zesde etage te gaan om te genieten van het uitzicht over Rotterdam. De Zilveren Opening is de eerste publieke openstelling van het nog in afbouw verkerende Depot Boijmans Van Beuningen, een ware try-out, waarin de opzet en de architectuur van het gebouw - nog zonder de collectie - aan het publiek wordt getoond. 

“Na het voltooien van de spiegelwand de nu volgende stap in de kennismaking met een uniek gebouw, met een unieke functie, we zijn er klaar voor!”

Sjarel Ex, directeur Museum en Depot Boijmans Van Beuningen.