:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Videovlog: Achter de spiegels

Het exterieur van Depot Boijmans Van Beuningen is bijna af en de 75 bomen zijn geplaatst. Vanaf de buitenkant lijkt het gebouw af, maar er wordt hard gewerkt in het depot. Met de vlogserie 'Achter de spiegels' houden we je op de hoogte van deze niet zichtbare werkzaamheden en ontwikkelingen.

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste depot ter wereld dat toegang biedt tot een complete collectie. Het 39,5 meter hoge gebouw is een ontwerp van het toonaangevende Rotterdamse architectenbureau MVRDV. De dynamiek van het depot is een andere dan die van het museum: het is een werkgebouw. BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de realisatie van het iconische gebouw. 

 

Bekijk de vlogs

In negen afleveringen neemt Wout Braber, hoofd Huisvesting en onderhoud bij Museum Boijmans Van Beuningen, je mee in het depot. Zo klim je samen met Wout vanaf de entree naar de zesde etage. In elke video wordt een verdieping bekeken en besproken, zo zie je hoe het er nu uitziet maar ook hoe deze verdieping er straks komt uit te zien. De negen afleveringen verschijnen tijdens de zomer online op Facebook en de website.

  • Aflevering 1: over de spiegelgevel, de constructie en de fundering van het depot.
  • Aflevering 2: Wout neemt een kijkje op de begane grond waar het entreegebied, het truckdock en de inpak- en quarantaineruimte komen.
  • Aflevering 3: we klimmen het gebouw in en nemen een kijkje op de eerste verdieping van het depot. Wout laat daar het atrium, depot, klimaatzones en technische ruimte zien.
  • Aflevering 4: de tweede verdieping van het depot. Je krijgt een preview in het grootste schilderijendepot, de vier restauratieateliers en de educatieruimte.  
  • Aflevering 5: derde en vierde verdieping: depots voor particulieren en bedrijven, prentendepot, kunststof- en metaaldepots en depot grote objecten en mode.
  • Aflevering 6: vijfde verdieping: tentoonstellingsruimte, fotografie en schilderijendepot voor kleine en hangende werken.
  • Aflevering 7: Wout Braber neemt je mee op de bovenste etage van het depot. Op deze verdieping komt het restaurant met 120 zitplaatsen dat ook geopend is in de avonduren en een evenementenruimte. Wout brengt ook een bezoek aan de technische ruimte en vertelt over de bijzondere atriumvitrine 13.
  • Aflevering 8: Op het dak van het depot staat het dakbos met 75 Siberische berken. Kom alles te weten over horizontale wortelgroei en grijswatercircuit en krijg 360 graden uitzicht over de stad Rotterdam gepresenteerd. 
  • Aflevering 9: Wout vertelt in deze aflevering over de duurzame toepassingen in het depot van zonnepanelen, grijswatercircuit tot warmte koude opslag.