:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
15 October 2021

Terugblik Open Huis Boijmans Hillevliet

Op donderdag 7 oktober vond het eerste open huis plaats in Hillevliet. We blikken terug op een geslaagde eerste open huiseditie.

In een van Boijmans’ eigen lokalen stond de soepkar, waarmee conservator Alexandra van Dongen en programmamaker van de Utopiaan, Stijn Kemper, door de Kiefhoek touren. Stijn vertelde over de soeptour en deelde natuurlijk ook soep uit. Ook was de oudste kookpot (ca. 1300) van Rotterdam te zien, in bruikleen van BOOR Archeologie Rotterdam. In een ander lokaal kregen kinderen een workshop van kunstenares Kwinnie Lê. Tijdens de workshop konden zij hun eigen verhaal delen op een vlag. 

Aan het eind van de dag was er een performance in de aula en een presentatie op de eerste verdieping. De presentatie ging over de RASL zomerstudio, een tiendaagse workshop voor studenten van Codarts, Erasmus Universiteit en Willem de Kooning Academie. 

Voor de performance ‘Maybe Tomorrow’ werkten kunstenaar Franky Sticks en breakdancer Menno van Gorp samen. Franky heeft de afgelopen zomer hard gewerkt aan de muurschildering, die te zien is in de aula van wijkgebouw Hillevliet. Voor de schildering liet hij zich inspireren door verschillende bewoners uit de buurt. Menno is danser, geeft zelf lessen en is een vast gezicht bij Red Bull breakdance evenementen. Zoals Franky zich liet inspireren door de bewoners, liet Menno zich inspireren door het werk van Franky. Het resultaat was een bijzondere performance.