:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
29 November 2021

Surrealisten uit Boijmans collectie nu te zien in het Seoul Arts Center

Op 27 november 2021 opende in het Seoul Arts Center de tentoonstelling ‘A Surreal Shock: Masterpieces from Museum Boijmans Van Beuningen’. De ruim 180 werken uit de wereldberoemde Surrealisme collectie zijn voor het eerst in Zuid-Korea te zien.

Na Wellington is dit de tweede venue van de internationale tournee. De tentoonstelling heeft voor dit nieuwe publiek een ander jasje gekregen. In lijn met traditionele Koreaanse kleurstellingen, zijn de zalen intens oranje, groen, paars, blauw en rood van kleur. De verschillende thema’s die zijn verwant aan het Surrealistische en ook Dadaïstische gedachtegoed hebben allemaal een eigen toon in het kleurenpalet gekregen. Uiteraard is er veel aandacht voor Marcel Duchamp, Salvador Dalí en René Magritte, maar ook vrouwelijke kunstenaars als Unica Zürn en Leonora Carrington staan in de schijnwerpers, als ook het werk van Man Ray en Hans Bellmer.

De tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met de Koreaanse organisator Culture & I Leaders en wordt gesteund door de Nederlandse ambassade vanwege de viering van de 60-jarige bilaterale relaties tussen Nederland en Zuid-Korea. ‘A Surreal Shock’ is tot en met 6 maart 2022 te zien. Daarnaast reist de tentoonstelling door naar Mexico.

Op wereldtournee

Te Papa Tongarewa Wellington, Nieuw-Zeeland was de eerste stop van de surrealisten op hun wereldtournee. De tentoonstelling 'Surrealist Art: Masterpieces from Museum Boijmans Van Beuningen' was daar tot en met 31 oktober te zien. Ondanks Covid-19 maatregelen kwamen zo’n 75.000 bezoekers naar het museum in Wellington, wat betekent dat 1 op de 65 inwoners van het land de tentoonstelling hebben bezocht. De bezoekers reageerden uiterst positief. 60% gaf de tentoonstelling een 9 of een 10.

Ervaar de 'Surrealist Art' tentoonstelling in Wellington vanuit huis

Speciaal voor de reizende tentoonstellingen is een wereldkaart ontwikkeld waar je je kan onderdompelen in onze tentoonstellingen in het buitenland. Deze bijzondere tentoonstelling kun je alsnog bekijken via een interactieve 360° tour, die we met hulp van Te Papa hebben opgezet. Met de 360° tour 'loop en beweeg' je zelf door de verschillende ruimtes van de tentoonstelling. Ook is het mogelijk om een selectie kunstwerken in detail te bekijken met verdieping in audio en tekst. En bekijk vooral ook de video met conservatoren Lizzie Bisley (Te Papa) en Els Hoek (Boijmans). Zij vertellen je alles over de tentoonstelling en het surrealisme.

Meer over Boijmans in het Buitenland
Ervaar de 'Surrealist Art' tentoonstelling in Wellington vanuit huis