:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Boijmans in het Buitenland

Tijdens de grootschalige renovatie en vernieuwing van het museum is ‘Boijmans in het Buitenland’ één van de speerpunten om de collectie zichtbaar te houden. Dit programma zorgt ervoor dat mensen op verschillende continenten kunnen kennismaken met de kunstcollectie van de stad Rotterdam.

Voor Boijmans in het Buitenland en onze reizende tentoonstellingen hebben we een wereldkaart ontwikkeld waar je je als bezoeker kan onderdompelen in tentoonstellingen uit het heden, verleden en de toekomst in verschillende steden. Beeld, tekst, audio en video, alles komt samen.

Nu in Mexico

Met de opening van de tentoonstelling ‘Only the Marvelous is Beautiful. Surrealism in Dialogue between Museum Boijmans Van Beuningen and Museo del Palacio de Bellas Artes’ in Mexico-Stad afgelopen weekend maken de Rotterdamse surrealisten hun derde tussenstop tijdens hun wereldtournee.

Bekijk hier

Surrealist Art!

Sinds 12 juni toont Museum Te Papa Tongarewa 180 hoogtepunten uit de beroemde collectie surrealisme van Museum Boijmans Van Beuningen in de tentoonstelling ‘Surrealist Art: Masterpieces from Museum Boijmans Van Beuningen’. Deze tentoonstelling is nog tot en met 31 oktober 2021 te zien in Wellington.

Tot de 180 surrealistische meesterwerken behoren iconische werken van kunstenaars als Salvador Dalí, Marcel Duchamp, Man Ray, René Magritte en Leonora Carrington. Bezoekers bewegen zich door een reeks verschillende ruimtes en leren onder andere over Dada, de beweging die aan het surrealisme voorafging. Ze zullen onderzoeken hoe dromen, toeval en verlangen de kunst van de surrealisten inspireerden. De tentoonstelling toont de ongelooflijke rijkdom en verscheidenheid van het surrealisme. Het omvat niet alleen schilderijen en beeldhouwwerken, maar ook film, fotografie, design en meer.

Iconische surrealistische werken die te zien zijn, zijn onder meer de ‘Mae West Lips Sofa’ (1938) van Salvador Dalí, een speels subversieve bank in de vorm van een weelderig paar rode lippen, René Magritte’s ‘Verboden af te beelden’ (1937), een schilderij waarin een figuur in de spiegel kijkt en alleen het eigen achterhoofd ziet. Ook het recent aangekochte ‘Again the Gemini are in the Orchard’ (1947), een van een dromerige fantasie doortrokken schilderij van Leonora Carrington, wordt getoond.

Surrealist Art!
'Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa' - Fotografie: Mark Tantrum

Een nieuwe interactieve ervaring

Ervaar de 'Surrealist Art' tentoonstelling in Te Papa vanuit huis of waar dan ook.
 
Wij delen deze bijzondere tentoonstelling aan de andere kant van de wereld met jullie via een interactieve 360° tour, die we met hulp van Te Papa hebben opgezet.

Met de 360° tour 'loop en beweeg' je zelf door de verschillende ruimtes van de tentoonstelling. Ook is het mogelijk om een selectie kunstwerken in detail te bekijken met verdieping in audio en tekst.

Conservatoren Lizzie Bisley en Els Hoek in gesprek over de tentoonstelling

Curatoren Lizzie Bisley (Te Papa) en Els Hoek (Boijmans) vertellen je meer over de tentoonstelling in deze video.

Video door Sonder Films