:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Museum Boijmans Van Beuningen ontvangt schenking Viktor&Rolf van Han Nefkens

Verzamelaar Han Nefkens maakte vandaag bekend 8 werken van het Nederlandse modehuis Viktor&Rolf te schenken aan Museum Boijmans Van Beuningen. Daarnaast liet hij ook weten het museum een legaat te gunnen van 300.000 euro, waarmee het museum later de collectie verder kan uitbreiden.

Met deze schenking heeft Museum Boijmans Van Beuningen momenteel 24 werken van Viktor&Rolf in de collectie en is hiermee een platform voor hedendaagse mode en design in Nederland.

“Het museum is buitengewoon verguld met de grote gift van Han Nefkens van 8 ensembles van Viktor&Rolf en het fonds dat in het vooruitzicht is gesteld om de collectie te beheren en uit te breiden. De creaties van Viktor&Rolf zijn blijvend cultureel erfgoed geworden.”

Sjarel Ex, directeur Museum Boijmans Van Beuningen

Conceptuele haute couture

Museum Boijmans Van Beuningen ontving in het verleden vaker prachtige schenkingen van Han Nefkens, ook eerder met werken uit de collecties van Viktor&Rolf. Zo kreeg het museum in 2015 drie creaties van de collectie 'Van Gogh Girls' en toonde het museum in 2014, tijdens de tentoonstelling 'The Future of Fashion is Now' de geschonken collectie gebaseerd op een Japanse zentuin.