:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Meet Up Boijmans Hillevliet – 2 december

Op donderdag 2 december organiseert Boijmans Hillevliet een nieuwe editie van de Meet Up in de voormalige technische school op Rotterdam-Zuid. Iedere eerste donderdag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur kun je sparren met kunstenaars en gratis meedoen met doorlopende activiteiten aan de Hillevliet 90. Kom langs, maak kennis met het team en deel jouw ideeën.

Graffiti Schetsen met Naomi King
Van 14.00 tot 14.30 uur kun je meedoen aan een workshop van Naomi King, een Rotterdamse muralist, illustrator en community kunstenaar. Samen met de leerlingen van de omliggende basisscholen heeft de kunstenares spuitbussen geschilderd. Ook heeft ze vier graffitidoeken gemaakt samen met tweedejaarsleerlingen van het Rotterdams Vakcollege de Hef. Tijdens de Meet Up is ze aanwezig om haar ervaringen en werkwijze te delen.
 
Opening tentoonstelling “De keukenkast van...”
Om 14.30 uur wordt de tentoonstelling “De keukenkast van…” geopend door Boijmans-directeur Ina Klaassen. Eten is wat ons allemaal bindt, met het tafelgerei als stille getuige. Een speciale tentoonstelling over de belangrijke objecten van de bewoners uit de Kiefhoek. In een hedendaags tafelspel krijgen de objecten een stem. Samen met de Boijmans-collectiestukken vormen deze het familiezilver van de stad Rotterdam.

Project KUNST/WERK
Van 15.00 tot 16.00 uur kun je fotocollages van Suzanne Koopstra van het project KUNST/WERK bekijken. Vorig najaar zochten twaalf Zadkine studenten van de opleidingen Maatschappelijke Zorg en Sociaal Werk met kunstenaar Nilton Moreira da Silva bij Boijmans Hillevliet naar de verbinding tussen hun toekomstig vakgebied en kunst. Hun denkproces werd vertaald naar beeld en verbonden met de Boijmans collectie door filmmaakster en fotografe Suzanne Koopstra. Ga in gesprek met docent maatschappelijke zorg Miranda Zandbergen en Boijmans-onderwijsmedewerker Inez Veldman over de beelden, het proces en de gedachtengangen van de studenten tijdens dit project.

Creave Studio: SOTOE
Van 16.00 tot 17.00 uur kun je kennismaken met Creave Studio, de studio voor productie en (artistiek) onderzoek opgericht door Roberto Romello en Romy Zhang. Samen met Rotterdamse kunstenaars en bewonende makers uit Rotterdam Zuid is Creave Studio op zoek gegaan naar niet-institutionele manieren van leren in de stad. Tijdens de Meet Up bekijk je hun videodocumentatie en kun je in gesprek gaan met de makers over hun artistieke onderzoek en maakproces.
 
Er is rekening gehouden met de nieuwe COVID-19 maatregelen om het evenement goed te laten verlopen. Daarom is het belangrijk dat bezoekers een CoronaCheck QR-code hebben en deze bij aankomst kunnen tonen. Daarnaast moeten bezoekers voorzien zijn van een mondkapje.
 
Datum: donderdag 2 december
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: Hillevliet 90, Rotterdam
Entree: gratis, aanmelden niet nodig