:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
25 November 2021

Meet Up Boijmans Hillevliet – 2 december

Op donderdag 2 december organiseert Boijmans Hillevliet een nieuwe editie van de Meet Up in de voormalige technische school op Rotterdam-Zuid. Iedere eerste donderdag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur kun je sparren met kunstenaars en gratis meedoen met doorlopende activiteiten aan de Hillevliet 90. Kom langs, maak kennis met het team en deel jouw ideeën.

Graffiti Schetsen met Naomi King
Ter inspiratie voor de vormgeving van de murals die muralist, illustrator en community kunstenaar Naomi King gaat maken in de ruimtes van de SKVR in De Hillevliet, onderzocht ze in workshop vorm de verhalen en talenten uit de omgeving. Met  tweedejaarsleerlingen van Rotterdams Vakcollege de Hef maakte ze vier graffitidoeken in de ruimte van Boijmans Hillevliet. Tijdens de Meet Up zijn de doeken aanwezig en deelt Naomi haar ervaringen en werkwijze.
 
Opening tentoonstelling “De keukenkast van...”
Om 14.30 uur wordt de tentoonstelling “De keukenkast van…” geopend door Boijmans-directeur Ina Klaassen. Eten is wat ons allemaal bindt, met het tafelgerei als stille getuige. Een speciale tentoonstelling over de belangrijke objecten van de bewoners uit de Kiefhoek. In een hedendaags tafelspel krijgen de objecten een stem. Samen met de Boijmans-collectiestukken vormen deze het familiezilver van de stad Rotterdam.

Project KUNST/WERK
Van 15.00 tot 16.00 uur kun je fotocollages van Suzanne Koopstra van het project KUNST/WERK bekijken. Vorig najaar zochten twaalf Zadkine studenten van de opleidingen Maatschappelijke Zorg en Sociaal Werk met kunstenaar Nilton Moreira da Silva bij Boijmans Hillevliet naar de verbinding tussen hun toekomstig vakgebied en kunst. Hun denkproces werd vertaald naar beeld en verbonden met de Boijmans collectie door filmmaakster en fotografe Suzanne Koopstra. Ga in gesprek met docent maatschappelijke zorg Miranda Zandbergen en Boijmans-onderwijsmedewerker Inez Veldman over de beelden, het proces en de gedachtengangen van de studenten tijdens dit project.

Creave Studio: SOTOE
Van 16.00 tot 17.00 uur kun je kennismaken met Creave Studio, de studio voor productie en (artistiek) onderzoek opgericht door Roberto Romello en Romy Zhang. Samen met Rotterdamse kunstenaars en bewonende makers uit Rotterdam Zuid is Creave Studio op zoek gegaan naar niet-institutionele manieren van leren in de stad. Tijdens de Meet Up bekijk je hun videodocumentatie en kun je in gesprek gaan met de makers over hun artistieke onderzoek en maakproces. Het project SOTOE door Creave Studio is ontwikkeld in samenwerking met visual artists George, Kimberly Dias en Gabriel Freitas.  
 
Er is rekening gehouden met de nieuwe COVID-19 maatregelen om het evenement goed te laten verlopen. Daarom is het belangrijk dat bezoekers een CoronaCheck QR-code hebben en deze bij aankomst kunnen tonen. Daarnaast moeten bezoekers voorzien zijn van een mondkapje.
 
Datum: donderdag 2 december
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: Hillevliet 90, Rotterdam
Entree: gratis, aanmelden niet nodig