Previous Next Facebook Instagram Twitter Back to top

'Gek van surrealisme' genomineerd voor Tentoonstelling van het Jaar!

Museumtijdschrift bestaat 30 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum introduceert Museumtijdschrift de verkiezing van de Tentoonstelling van het Jaar. Een vakjury stelde een top 10 samen. Nu is onze tentoonstelling ‘Gek van surrealisme’ een van de tien genomineerden. Daar zijn wij heel trots op!

In het voorjaar van 2017 stond Museum Boijmans Van Beuningen volledig in het teken van het surrealisme. Het museum liet de passie en belevingswereld zien van kunstenaars als Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró, alsmede hun verdraaiingen van de dagelijkse werkelijkheid. De ruim 300 werken in de expositie waren afkomstig uit vier voortreffelijke privécollecties, die voor het eerst waren samengebracht. Deze internationaal reizende tentoonstelling kwam tot stand in nauwe samenwerking met twee gerenommeerde kunstmusea: de Scottish National Gallery of Modern Art in Edinburgh en de Hamburger Kunsthalle. Heb je de tentoonstelling niet gezien? Bekijk dan in ieder geval de tentoonstellingspagina: https://www.boijmans.nl/tentoonstellingen/gek-van-surrealisme.

Vakjury

Juryvoorzitter is Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds. Andere juryleden zijn Peter van Duinen, directeur Vrije Academie, en Marina de Vries, hoofdredacteur Museumtijdschrift.

Stem je Gek?

Museumbezoekers kunnen tot en met 6 april 2018 stemmen op hun favoriete tentoonstelling. Je maakt kans op een WBOOKS-waardebon t.w.v. € 30. De gekozen 'Tentoonstelling van het Jaar' 2017 wordt bekendgemaakt tijdens de jubileumviering van Museumtijdschrift op vrijdag 20 april in Gemeentemuseum Den Haag. Stem je gek?