:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
8 February 2019

Boijmans ontwikkelt robothond voor kinderrondleiding

Het Boijmans Kinderbestuur heeft een robothondje ontwikkeld. Hiermee kunnen kinderen een interactieve rondleiding volgen langs de nieuwe tentoonstelling ‘Als de luiken sluiten. Hoogtepunten uit de collectie’. Zaterdag 9 februari wordt het prototype gepresenteerd tijdens de open dag. Met deze eerste robotgids werkt het Kinderbestuur mee aan de toekomst van het museum.

Tijdens de gratis open dag op zaterdag 9 februari presenteert het Boijmans Kinderbestuur de twee robothondjes. Deze interactieve multimediatours in de vorm van knuffels voelen aan in welke ruimte ze zich begeven en vertellen daar meer over de kunstwerken. De hondjes zijn ontwikkeld door Hanne Marckmann en Eric Jan Krupe van ontwerp- en onderzoekstudio Cameleofant. De rondleidingen zijn bedacht en ingesproken door het Kinderbestuur. Vanaf 9 februari tot en met 24 maart zijn deze twee robotjes, genaamd Kate en Buddy, gratis te boeken voor een tour in het museum.

Kindertour reserveren

Kindertour reserveren

De robothondjes Kate en Buddy zijn van 9 februari tot en met 6 april te gebruiken in Museum Boijmans Van Beuningen. Één van de hondjes neemt de kinderen mee op ontdekking door de tentoonstelling 'Als de luiken sluiten' en laat zijn favoriete kunstwerken zien. Ga mee op stap! Reserveren is aan te raden. De kindertour is gratis, kinderen tot en met 18 jaar hebben altijd gratis entree tot Museum Boijmans Van Beuningen.

€ gratis Reserveer hier

Kate en Buddy

Kinderen kunnen rondlopen met de knuffelhondjes op de arm: door middel van sensors weten de hondjes waar in de zaal ze zich begeven. Ze vertellen allerlei leuke weetjes over de kunstwerken, waarbij kinderen kunnen kiezen waar ze meer over willen weten, of welke kant ze op willen gaan. Deze keuzes maken ze door de hond op de kop of op de rug te aaien. Kinderen kunnen zo zelf bepalen wat ze willen zien. De tours zijn bedacht en ingesproken door de leden van het Boijmans Kinderbestuur. Kate en Buddy kunnen gratis gereserveerd worden in het museum, of online. Een rondleiding met een robothondje duurt ongeveer twintig minuten.

Boijmans Kinderbestuur

Sinds 2016 wordt Museum Boijmans Van Beuningen geadviseerd door het Boijmans Kinderbestuur. Zij denken mee over beleid, programmering en identiteit van het museum, en hoe het museum aantrekkelijk is en blijft voor jonge bezoekers. Zo geeft het museum – als onderdeel van de ambitie om het aandeel jong publiek van het museum te vergroten, maar ook in een periode waarin de komst van het Depot grote veranderingen teweeg zal brengen – een stem aan een belangrijke groep inwoners van Rotterdam: kinderen in de basisschoolleeftijd.

Het tweede Kinderbestuur (2017-2018) bedacht dat kinderen meer kunnen leren over kunst met een speelse gids: een robot. Deze robothondjes zijn nu gerealiseerd door het derde en huidige Kinderbestuur. Het robothondje is een prototype voor een grotere robot die het Kinderbestuur uiteindelijk hoopt te ontwikkelen, die als een echte gids kan rondlopen door het Depot Boijmans Van Beuningen, dat opent in 2021. Lees hier meer over het Boijmans Kinderbestuur.

In samenwerking met Go Wonder

Go Wonder - ontwerpt, ontwikkelt en produceert embedded systemen voor educatieve en playful toepassingen.

In samenwerking met Go Wonder
Tellmies door Go Wonder