:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
29 August 2019

Boijmans met Bauhaus-tentoonstelling genomineerd voor tentoonstellingsprijs

De tentoonstelling ‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’ is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019. Museum Boijmans Van Beuningen hoopt de mooie prijs voor het museum en de stad Rotterdam in ontvangst te mogen nemen. Het prijzengeld zal worden besteed aan het architectonische Rotterdamse icoon: Depot Boijmans Van Beuningen.

Tot en met 30 september kan worden gestemd op www.tentoonstellingsprijs.nl. Stemmers maken dit jaar kans op een cultuurreis voor twee personen. De winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs wordt vrijdag 18 oktober bekend gemaakt en ontvangt € 10.000.

nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld

Voorafgaand aan de grootschalige renovatie en vernieuwing, pakte Museum Boijmans Van Beuningen in de eerste helft van 2019 nog één keer uit met de tentoonstelling ‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht, de revolutionaire kunst- en ontwerpschool waarvan de invloed nog steeds voelbaar is. Ruim 800 kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, foto’s, typografie en architectuur, gaven inzage in de inspirerende wisselwerking tussen Nederland en het Bauhaus door de jaren heen.

Lees meer over Bauhaus

Lees meer over Bauhaus

Lees hier meer over de Bauhaus-tentoonstelling die van 9 februari tot en met 26 mei 2019 te zien was.

Over de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is een jaarlijkse publieksverkiezing voor de beste tentoonstelling van het culturele jaar. De prijs is in 2018 gelanceerd ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Museumtijdschrift, het grootste kunsttijdschrift van Nederland. In aanmerking komen tentoonstellingen die in de periode augustus 2018 t/m juli 2019 te zien waren in een Nederlands museum. De verkiezing geeft meer inzicht in de drijfveren van mensen om tentoonstellingen te bezoeken.

De verkiezing wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en is een samenwerking van Museumtijdschrift, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vrije Academie. Nieuw is de geldprijs voor het winnende museum van € 10.000,-. Onder het stemmende publiek wordt dit jaar een reis verloot voor twee personen naar Madrid, Rome of Florence door SRC Reizen. Winnaar van de eerste editie is de tentoonstelling ‘Nineveh’ van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Vakjury

Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds, is juryvoorzitter. De andere juryleden zijn Peter van Duinen, directeur Vrije Academie, en Marina de Vries, hoofdredacteur Museumtijdschrift.

Stem nu!

Stem nu!

Stem je op ons? Dan maak je kans op een cultuurreis voor twee personen naar Madrid, Rome of Florence. Stemmen kan tot 1 oktober. Vrijdag 18 oktober 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt.