:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
1 February 2022

Boijmans Hillevliet Meet Up 3 februari

Iedereen is welkom op Boijmans Hillevliet, een ontmoetingsplaats waar bewoners, leerlingen en talentvolle makers samenkomen, zelf activiteiten kunnen organiseren of er aan deelnemen. Hier zijn we aan het werk met makers, maatschappelijke partners en sleutelfiguren uit de buurt. Onze locatie in Hillevliet is géén museumdependance met tentoonstellingen, maar een eerste stap in een breder programma op Rotterdam-Zuid. Iedere maand organiseren we een Meet Up.

Datum: donderdag 3 februari

Tijd: 14:00-17:00 uur  
Locatie: Hillevliet 90, Rotterdam  
Entree: gratis, aanmelden niet nodig
Mondkapje en QR-code verplicht 

Programma

Presentatie SOTOE - Creave Studio 
Doorlopend met om 14:00 een presentatie van Alona van Rosmalen

Creave Studio is een studio voor productie en (artistiek) onderzoek opgericht door Roberto Romello en Romy Zhang. Creave Studio is samen met Rotterdamse kunstenaars en makers uit Rotterdam-Zuid op zoek gegaan naar niet-institutionele manieren van leren in de stad. Wat leer je buiten school, bijvoorbeeld buiten op straat of aan je eigen keukentafel. Hoe draagt Rotterdam-Zuid bij aan deze leerprocessen. Tijdens de Meet Up toont Creave de documentaire in hun nieuwe tentoonstelling en presenteert Alona van Rosmalen haar speciaal voor de tentoonstelling gemaakte muurschildering.

Inloopworkshop Ode aan het opgroeien op Zuid (14:30 - 17:00)

Kunstenaar Kasper Tinus werkt op Hillevliet aan de muurschildering Ode aan het opgroeien op Zuid. Over zijn werk vertelt hij: “Als visueel kunstenaar sta ik stil bij mijn emoties en reflecteer ik in mijn werk op mijn rol in de Nederlandse maatschappij. Opgroeien in de straatcultuur van Rotterdam Zuid met een alleenstaande moeder en omringd met sterke vrouwen als mijn rolmodel, heeft een grote invloed gehad op hoe ik mijzelf beweeg als gevoelige man in een harde wereld. Voor ode aan Zuid ben ik opzoek gegaan naar nostalgische verhalen van mensen die zijn opgegroeid op Zuid om hen vervolgens een plek te geven bij Boijmans Hillevliet."

Tijdens de inloopworkshop ga je zelf een straatbeeld maken door middel van collage geïnspireerd op het werk van Kasper Tinus en leer je meer over zijn manier van het vertalen van de verhalen van de wijk naar een kunstwerk.

TAILORS & WEARERS
 (Doorlopend)

Tijdens de maandelijkse Meet Up nodigen we iedere keer een van onze buren in de Hillevliet uit om de deur open te zetten en om te laten zien wat ze doen. Deze keer is dat TAILORS & WEARERS: 

“Stichting TAILORS & WEARERS is een initiatief van koto- en angisa deskundige Jane Stjeward-Schubert, antropoloog Ella Broek en fotograaf Michelle Piergoelam. Het doel van de stichting is om kennis te verzamelen en informatie te ordenen over de Afro-Surinaamse klederdracht. Door dit voor anderen toegankelijk te maken willen we een bijdrage leveren aan het behouden en verlevendigen van de Afro-Surinaamse klederdracht als culturele vormgeving.”

En verder…
Bezoek de tentoonstelling “In de keukenkast van…” met persoonlijke objecten en verhalen uit de Kiefhoek en neem een kijkje bij “Maybe Tomorrow”, de muurschildering van Franky Sticks.
 

Programma

Over Boijmans Hillevliet Meet Up

In een voormalige technische school in Rotterdam-Zuid vind je ontmoetingsplaats Boijmans Hillevliet. Bewoners, leerlingen en talentvolle makers komen hier samen om deel te nemen aan een programma of zelf activiteiten te organiseren. Iedere eerste donderdag van de maand organiseren we een Meet Up. Iedereen is welkom om binnen te lopen en kennis te maken met het team achter Boijmans Hillevliet en ideeën te delen. Ook zijn er doorlopende presentaties van verschillende projecten. Wil je zelf een keer deelnemen aan een Meet Up of heb je andere ideeën? Stuur ons dan een berichtje via WhatsApp (0655684141) of mail naar info.hillevliet@boijmans.nl

Let op: De volgende MEET UP vindt plaats op donderdag 10 maart

Meer over Boijmans Hillevliet