:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
15 January 2021

Asbestsanering Museum Boijmans Van Beuningen half februari van start

Binnenkort start de asbestsanering in het museumgebouw. Begin januari 2021 start de aannemer met de voorbereidingen, waaronder het opzetten van een bouwplaats. De daadwerkelijke sanering is gepland vanaf half februari en duurt tot in het najaar van 2021.

Nadat de asbestsanering heeft plaatsgevonden, kan de renovatie van het museumgebouw beginnen. In de tussentijd wordt het ontwerp hiervoor verder uitgewerkt in samenwerking met Mecanoo architecten. De verwachting is dat het Voorlopig Ontwerp in het tweede kwartaal van dit jaar aan de gemeenteraad kan worden gepresenteerd. Vervolgens wordt het Voorlopig Ontwerp uitgewerkt in een Definitief Ontwerp. Hierna worden aannemers geselecteerd en kunnen de renovatiewerkzaamheden daadwerkelijk van start gaan.

Bouwkeet naast ingang museum

Het projectteam, van onder andere de gemeente Rotterdam, dat over de renovatie van het museumgebouw gaat, zal vanaf begin februari plaatsnemen in een groene bouwkeet naast de ingang van het museum. Op de bovenste verdieping zit het uitvoeringsteam dat over de aanpak van het gehele Museumpark gaat.

 

Inloopmomenten

Vanaf februari worden er (voorlopig wekelijkse) inloopmomenten in de bouwkeet georganiseerd door de gemeente Rotterdam. Hier kunnen geïnteresseerden en omwonenden vragen stellen over de werkzaamheden rondom de vergroening van de buitenruimte in het Museumpark en over de asbestsanering. Het eerste inloopmoment is op vrijdag 5 februari 2021 van 10.00 tot 12.00 uur.

Lees meer over de renovatie.