:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
29 July 2021

Aftellen tot opening Depot Boijmans Van Beuningen

Rotterdam, 29 juli 2021. Over precies 100 dagen - op zaterdag 6 november 2021 - opent Depot Boijmans Van Beuningen. In het door MVRDV ontworpen spiegelende kunstdepot krijgen de ruim 154.000 objecten een plek in het hart van de stad.

Op allerlei manieren werken de medewerkers van Museum Boijmans Van Beuningen toe naar de opening van dit iconische gebouw. Met alle macht worden de 151.000 objecten ingehuisd, de vorderingen hiervan zijn te volgen via de website, gevisualiseerd met animaties en in beeld gebracht via timelapses. Op 1 september start de kaartverkoop via de website van het museum. Het aftellen naar de opening over 100 dagen is vanaf nu ook visueel gemaakt op de website van het museum.

In dit gebouw is de gehele collectie als massa te zien en staat de verzorging, hantering en restauratie van kunstobjecten centraal. De bezoeker ziet wat een museum achter de schermen doet en ervaart wat er allemaal komt kijken bij het behoud en beheer van een collectie. Wat zich in het depot afspeelt is niet in scène gezet; de achterkant van het museum is daadwerkelijk voorkant geworden en de zorg voor de collectie is onderdeel geworden van het publieksprogramma.