:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Bouw mee aan het nieuwe Boijmans Van Beuningen

De renovatie levert wat ons betreft een uitnodigend museumgebouw op dat bezoekers verleidt om op ontdekking te gaan in het museum, het depot en de omliggende culturele instellingen aan het park. Een museum dat energie van de stad opneemt én teruggeeft.

Voor dit deel van de visie te realiseren, de afrondende sprong in ons vernieuwingsproces, zoeken wij partners met daadkracht, lef en betrokkenheid.

Renoveren voor de toekomst

Het monumentale museumgebouw blijkt in zo'n slechte staat te zijn, dat het alleen nog gered kan worden als het volledig wordt gerenoveerd: teruggebracht naar de naakte stenen en vanuit daar helemaal opnieuw opgebouwd. Een immense operatie die maar liefst tien jaar in beslag zal nemen.

En alhoewel het museum sluiten natuurlijk het laatste is wat we willen, geeft het ons wel de unieke mogelijkheid om het pand echt compleet te herzien. Om alle kennis die wij in die 175 jaar hebben opgebouwd over wat een museum succesvol maakt, toe te passen. En volop te experimenteren met nieuwe manieren om kunst te beleven, die aansluiten op de wereld van volgende generaties. Zo kunnen we een gebouw ontwikkelen dat echt klaar is voor de toekomst, van het fundament tot de technische installaties. Een museumgebouw dat een ideale omgeving vormt voor onze kunst en onze bezoekers, en actief bijdraagt aan een leefbare stad. Duurzaam en verbindend. 

Historisch grote sprong

Zo’n historisch grote sprong, maken we natuurlijk niet alleen. We doen dat samen met de gemeente Rotterdam. En heel graag ook met anderen. Want de gemeente zorgt ervoor dat het gebouw in de basis weer goed is. Maar de echte vernieuwing kan alleen met jullie mogelijk gemaakt worden. We zijn dan ook op zoek naar bijzondere mensen, die om heel uiteenlopende redenen willen investeren in dat vooruitstrevende museum. Om ervoor te zorgen dat onze bijzondere collectie zo goed mogelijk tot haar recht komt of dat nog meer kinderen in contact kunnen komen met kunst. Of misschien wel met een reden die niets met kunst te maken heeft. Zoals het blijvend verduurzamen van monumentaal vastgoed. Of Nederland wereldwijd op de kaart zetten als het innovatieve, kunstzinnige en ondernemende land dat we zijn. Wat uw persoonlijke dromen en drijfveren ook zijn, we bespreken graag hoe we die kunnen samenvoegen met de onze en zo een historische ontwikkeling mogelijk maken, waar ze over 175 jaar nog steeds over praten.  

“We hebben nu de kans om de collectie van wereldklasse nog toegankelijker te maken voor iedereen om van te genieten.” – directeuren Museum Boijmans Van Beuningen Sjarel Ex en Ina Klaassen

Een levende traditie van particuliere schenkers

Museum Boijmans Van Beuningen is een museum van verzamelaars. De uitbreiding van de nu wereldberoemde collectie is ook te danken aan opeenvolgende particuliere schenkingen. Soms van een enkel kunstwerk, in andere gevallen van hele verzamelingen. Van prominente verzamelaars tot heel veel kleinere schenkers.

Vanaf het begin gaven vele particulieren, fondsen, stichtingen en instellingen financiële steun niet alleen voor kunstaankopen, maar ook voor de bouw van het Van der Steurgebouw en recentelijk het Depot Boijmans Van Beuningen. Iedere stap vooruit in de geschiedenis van het museum is dankzij de steun van betrokken particulieren.

Verzamelen en delen met zoveel mogelijk mensen inspireert ons nog steeds. Daar komt ook Depot Boijmans Van Beuningen uit voort: het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Dezelfde overtuiging maakt dat wij de vernieuwing en renovatie van het imposante museumgebouw als een unieke kans zien om de verzamelingen van zulke hoge kwaliteit toegankelijker te maken voor iedereen. En een ieders blik te verruimen. 

Investeren in de verbeelding van toekomstige generaties

Laten we eerlijk zijn. Het helpen realiseren van die visie vraagt lef. Zo zijn nog niet alle details tot achter de komma geregeld. Maar met het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen en de vernieuwde gebouwen van Van der Steur en Bodon hebben wij een bewezen trackrecord.  Dat is vertrouwen waard. Neem opnieuw of voor het eerst deel aan onze lange traditie van schenkingen en financiële steun. Die strekt zich uit van het bijeenbrengen van een collectie van wereldfaam tot aan het fonkelnieuwe Depot Boijmans Van Beuningen. Stap in en doe mee. Volgende halte: het museum van de toekomst.

Halverwege het museum van de toekomst: Depot Boijmans Van Beuningen

Een eerste en unieke sprong op weg naar het museum van de toekomst maakte Museum Boijmans Van Beuningen met de lancering en opening van het spectaculaire spiegelglazen Depot Boijmans Van Beuningen. Het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Nagenoeg de gehele collectie (154.000 objecten) is op één plek toegankelijk voor publiek. Het depot wordt wereldwijd omarmd en belichaamt daarnaast óók die unieke traditie van Museum Boijmans Van Beuningen. De totstandkoming van het depot werd met particuliere bijdragen van breed gesteund. Onderdeel was de adoptie van de 1.664 gevelspiegels door Rotterdammers, bedrijven en kunstliefhebbers over de hele wereld met € 1.000 per spiegel. Zij ontvingen een certificaat van hun paneel als bewijs. Onder hen velen die het museum al zeer lang koesteren. Maar ook een groot aantal dat voor het eerst bijdroeg.

Een impactvolle investering: het museum van de toekomst

Wij nodigen je graag uit om samen met ons de volgende sprong naar de toekomst te maken in het hart van de stad Rotterdam. In deze spannende periode waarin we werken aan de toekomst heb je kans om met jouw ondersteuning geschiedenis te schrijven. Er zijn verschillende manieren om bij te dragen aan de realisatie van het museumgebouw. Wat je persoonlijke dromen en drijfveren ook zijn, we bespreken graag hoe we die kunnen samenvoegen met de onze en zo een historische ontwikkeling mogelijk maken, waar over 175 jaar nog steeds over gepraat wordt.

Ons doel is het verwerven van minimaal € 20 miljoen voor het realiseren van onder andere een nieuwe entree en de toekomstige inrichting van het museum. Dat kan alleen met jouw steun.

Het museum beschikt straks over een scala aan prettige en zichtbare ruimtes. Dit bied je een unieke kans om als schenkers langdurige erkenning te krijgen: door je naam te verbinden aan zo’n ruimte.

Samen geschiedenis schrijven

Wil je meer informatie over actieve deelname aan deze campagne, mogelijkheden om een financiële bijdrage te leveren of schenkingswensen bespreken? Neem dan contact op met Minke van Hooff, Hoofd Relatiebeheer en filantropie: 010 44 19 478, hooff@boijmans.nl.