:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Talking Shop: Witnessing The Riots on The Beijerlandselaaan door Ioana Tomici (IT)

'Talking Shop: Witnessing The Riots on The Beijerlandselaaan' (2022) is een audiowerk van verschillende stemmen en talen. Het heeft als doel om de gebeurtenissen op de Beijerlandselaan van januari 25, 2020 vanuit een ander perspectief te bekijken. Het werk is opgezet als een verzameling van getuigenissen van verschillende bewoners en winkeleigenaars over de rellen die avond en nacht.

Als een editor van gevonden materialen streeft IT ernaar om met dit werk de verhalen van winkeleigenaars die deze rellen zelf hebben meegemaakt over te brengen. Hun eigen stemmen leiden tot een persoonlijker verhaal dan wanneer gebracht wordt door nieuwsorganisaties. Het is een narratief waarbinnen het persoonlijke een meer genuanceerd beeld geeft over de identiteit van deze straat.

Bio

IT (Ioana Tomici, RO) is a media kunstenaar and audio-visuele editor wonende in Rotterdam. Haar werk zoekt de limieten op van communicatie (geschreven of gesproken) door taalkundige structuren steeds weer te definiëren, vertalen en verwerken van in een vreemde soep van vervormbare onderdelen. 

Kunstenares Seecum Cheung nodigde Tomici uit als onderdeel van het 'Artist as Educator' project georganiseerd door het educatieteam van Boijmans in 2021. Het doel van 'Working in Progress' was om als één multidisciplinair team een deel van het leven in Rotterdam-Zuid vast te leggen en tegelijkertijd van elkaar te leren. Gedurende twee maanden werden perspectieven, ideeën, technieken en kunstwerken samen besproken om de uiteindelijke audiovisuele beelden te informeren, en om elkaar te onderwijzen. 

Lees meer over 'Working in Progress' hier