Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

B home: je dagelijkse portie kunst en inspiratie

Met B home brengt Boijmans de collectie bij je thuis en organiseren we allerlei online activiteiten.

Museum Boijmans Van Beuningen toonde tot de coronamaatregelen van kracht werden de collectie in schoolklassen en bij buurmusea in Rotterdam en in musea in het buitenland. Nu de collectie langere tijd niet te zien is en iedereen thuisblijft, experimenteren we online om toch de collectie zichtbaar te houden en in gesprek te blijven met onze bezoekers. Duik in de collectie voor je dagelijkse dosis kunst en inspiratie of ontdek je innerlijke kunstenaar met het aanbod van online activiteiten voor jong en oud. Wekelijks op Facebook is er de Vraagbaak Live. Conservatoren en andere museummedewerkers bespreken kunstwerken en beantwoorden vragen live. We hebben kleurplaten van de topstukken uit de collectie en kinderen kunnen met ervaren museumdocenten thuis aan de slag met leuke doe-opdrachten. We zijn benieuwd naar ieders kunsten, deel ze met ons via bhome@boijmans.nl of op Instagram met #homeboij

Leuke doe-opdrachten voor kinderen (van 6 tot 15 jaar)

Leuke doe-opdrachten voor kinderen (van 6 tot 15 jaar)

Museumdocenten nemen zelf vlogs op waarin ze een kunstwerk bespreken en koppelen het aan een doe-opdracht voor thuis: Babels Bouwen (6-8 jaar), De Nederlandse 17e eeuw (10-12 jaar), Onverwachte Ontmoetingen (vanaf 12 jaar). We zijn benieuwd naar jouw kunsten en vinden het leuk als je deze met ons deelt via bhome@boijmans.nl of op Instagram met #homeboij en #boijmansindeklas

Kleuren met de collectie

Kleuren met de collectie

Van een aantal topstukken uit de collectie zijn kleurplaten gemaakt. Zo kan je aan de slag met delen van de ‘Toren van Babel’ en te werk gaan met de precisie van schilder Pieter Bruegel of Compositie II van Piet Mondriaan uit 1929 strak inkleuren met primaire kleuren en het meesterwerk van De Marskramer van Jheronimus Bosch onder de loep nemen. We zijn benieuwd naar jouw schilderkunsten en vinden het leuk als je deze met ons deelt via bhome@boijmans.nl of op Instagram met #homeboij

Kijk mee met de bouw van het depot – webcam

Kijk mee met de bouw van het depot – webcam

Depot Boijmans Van Beuningen zal ruim 151.000 kunstwerken uit de collectie van Boijmans Van Beuningen huisvesten. Het gloednieuwe depot ontworpen door het befaamde MVRDV opent naar verwachting in september 2021 de deuren voor het publiek. Er wordt op de bouwplaats van het depot in principe nog wel doorgewerkt. Vanwege COVID-19 zijn ook hier maatregelen getroffen. Lees alles over het depot en via de HD webcam kun je de bouw live volgen en krijg je een mooi inkijkje in het bouwproces en de dagelijkse activiteiten op een bouwplaats.

Puzzeltijd

Puzzeltijd

Wist je dat er van het depot ook een legpuzzel van 1000 stukjes is gemaakt door Identity Games? En dat je met jouw aankoop meebouwt aan het depot? 70% van het aankoopbedrag gaat namelijk naar de realisatie van onze grote dromen voor dit eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. De puzzel is te bestellen voor € 29,95 in onze webshop.

Boijmans Online

Museum Boijmans Van Beuningen is digitaal en online op vele vlakken actief. Het museum blijft de mogelijkheden voor meerdere digitale en virtuele mogelijkheden onderzoeken, ook in aanloop naar de opening van Depot Boijmans Van Beuningen.

Volg Boijmans ook op FacebookInstagramTwitter en LinkedIn voor een eigenzinnige kijk op kunst.

Boijmans Live

Boijmans Live

Op dinsdag 21 juli om 16.00 uur gaat Yoeri Meessen tijdens een nieuwe editie van Boijmans Live in gesprek met interdisciplinair kunstenaar Izzy Wu Ramos en Daniel Bouw, hoofd marketing en communicatie van Boijmans. Zij praten over actuele maatschappelijke gebeurtenissen naar aanleiding van werk van Albrecht Dürer en Amie Dicke. Dit gesprek is te volgen via de Facebookpagina van Boijmans.

Collectie Boijmans Online

Collectie Boijmans Online

Museum Boijmans Van Beuningen neemt je mee in een reis door de kunstgeschiedenis. De collectie van het museum bestaat uit ongeveer 151.000 objecten. Hiervan staan er nu bijna 45.000 online.

Bestandscatalogus

Bestandscatalogus

Museum Boijmans Van Beuningen beschouwt onderzoek naar de collectie en de eigen geschiedenis als één van zijn kerntaken. Het museum publiceert bestandscatalogi nu ook online. Deze digitale bestandscatalogi brengen belangrijke deelcollecties van het museum onder de aandacht van een groot publiek.

360 graden tour

360 graden tour

'De collectie als tijdmachine' en 'De Collectie Vormgeving' zijn de laatste collectiepresentaties die plaats hebben gevonden in het huidige museumgebouw. Het museum wordt nu gerenoveerd, maar deze tentoonstellingen kun je nog steeds bekijken via diverse 360 graden tours. De komende tijd wordt de tour verder ontwikkeld en verbeterd.