:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Basis Fonds

Stichting Boijmans Van Beuningen Basis Fonds vormt de vaste basis waaruit de toekomst van het museum ontstaat.

Het museum is altijd in beweging. En zal dat blijven ook. Om die continue beweging in stand te houden, is het Boijmans Van Beuningen Basis Fonds opgericht. Door geld te schenken of te lenen aan het Basis Fonds blijft een gift tot in lengte van dagen bestaan. 

Boijmans Van Beuningen Basis Fonds is een zelfstandige stichting met een eigen bestuur. Het doel van de stichting is om een structureel eigen vermogen op te bouwen en te beheren. Het rendement van dit vermogen wordt aangewend om de essentiële en strategische investeringen van Boijmans Van Beuningen op het gebied van restauraties, aankopen, tentoonstellingen en educatie mogelijk te maken. Een bijdrage aan het fonds wordt op lange termijn geïnvesteerd en alleen het rendement wordt jaarlijks besteed.

Ter gelegenheid van het aanstaande 175-jarig bestaan van het museum in 2024 worden 500 Certificaten van Participatie beschikbaar gesteld ter waarde van € 12.500 per stuk. Het Certificaat is het bewijs dat een gift onderdeel uitmaakt van het vermogen van het Boijmans Van Beuningen Basis Fonds.

Cultureel dividend
Een gift geeft je, gedurende vijf jaar, een bijzondere opbrengst: het Cultureel Dividend. Dit houdt in dat je uitgenodigd wordt voor:

  • Familiedag; een speciaal ontvangst met de (klein)kinderen in het depot en straks in het museum;
  • Jaarlijkse Participatiebijeenkomst; een informele bijeenkomst die je informeert over de projecten die nu en in de toekomst dankzij het Basis Fonds gerealiseerd worden.
  • Uitgenodigingen voor openingen en andere events, zoals de jaarlijkse Vriendendag en het Kring Van Eyck Feest. 

Participeer in het Basis Fonds

Wil je als een van de eersten een participatie aanschaffen? Dan kun je rechtstreeks en vrijblijvend contact opnemen met Sophie Rietveld, Relatiemanager begunstigers: 010-4419 684 of rietveld@boijmans.nl of net Minke van Hooff, Hoofd Relatiebeheer en filantropie: 010-4419 478 of hooff@boijmans.nl.

Meer weten?

Wij vertellen graag over de mogelijkheden.

Laat mijn gegevens achter

Het formulier is succesvol verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Er is iets misgegaan, onze excuses voor het ongemak. Probeer het later nog eens.