:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Quentley Barbara

Van 8 juli tot en met 16 september 2023 streek beeldend kunstenaar Quentley Barbara neer in Zuid. Boijmans Van Beuningen waar hij samen met kinderen uit de wijk werkte aan zijn nieuwste installatie.

Quentleys open atelier

Beeldend kunstenaar Quentley Barbara maakt enorme kartonnen sculpturen van de mensen die een belangrijke rol spelen in zijn leven, met als doel hun verhalen te delen om anderen te inspireren en om de geportretteerden te motiveren en te ondersteunen. Hij gebruikt karton en ducttape om zijn werk te maken en laat vaak bewust imperfecties achter, omdat dit menselijke eigenschappen weerspiegelt. 

Bij Zuid. Boijmans Van Beuningen werkte hij aan een portret van zijn goede vriend Johainel, die hij leerde kennen op Curaçao, waar ze beide geboren zijn. Ze verhuisden samen naar Nederland om te studeren en zaten naast elkaar in het vliegtuig. In Nederland werd Johainel ziek en werd hij gediagnosticeerd met MS; een ernstige aandoening die het zenuwstelsel aantast en waarvoor geen medicijn bestaat. Jaren geleden beloofde Quentley al aan zijn vriend dat hij een portret van hem zou maken. Met het werk wil hij zijn kracht laten zien, zijn verhaal vertellen, hem eren en hem steun bieden.     

Rotterdamse kinderen konden tijdens de residentie van Quentley op woensdagen samen met hem bouwen aan de installatie. Hiervoor maakte ze hun eigen sculptuur, in het kader van het Jeugd Vakantiepaspoort, welke later werd toegevoegd aan een muur in de ruimte. Op 20 augustus 2023 presenteerde Quentley zijn nieuwste werk tijdens de Tweeduizend-meter-maaltijd. Bij de onthulling was ook zijn vriend Johainel aanwezig. De sculpturen waren daarna nog tot 16 september te zien bij Zuid. Boijmans Van Beuningen voordat ze in November op een nieuwe locatie tentoongesteld zullen worden.