:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Familie De Heus Restauratiefonds

Museum Boijmans Van Beuningen heeft een uitgebreide fotografiecollectie, dat onderdeel is van de collectie moderne kunst. Fotografisch materiaal kent conserveringsproblemen zoals gevoeligheid voor licht, vocht, warmte, luchtverontreiniging en hantering. Om de fotografische collectie zo goed mogelijk te bewaren, en vaker te kunnen tonen aan het publiek, bestond lange tijd de wens om onderzoek te doen naar conditie van de volledige collectie fotografie. Dit is mogelijk dankzij een buitengewone gift van Henk en Victoria de Heus-Zomer, dat is ondergebracht in een Fonds op Naam.

De doelstelling van het Familie De Heus Restauratiefonds is het financieel ondersteunen van zowel het voorbereidend onderzoek als de restauratiewerkzaamheden van kunstwerken uit de museumcollectie. In overleg met het echtpaar is besloten om een zogenaamde 'quickscan' uit te voeren door gespecialiseerde restauratoren, om een beeld te krijgen van de algehele staat waarin de fotografiecollectie verkeert. Vervolgens zullen de meest urgente restauraties uitgevoerd kunnen worden. Het is een grootschalig en meerjarig onderzoeks- en restauratieproject dat zonder dit Fonds op Naam niet gerealiseerd kan worden.

Wil je meer weten over een eigen Fonds op Naam?

We bespreken graag de mogelijkheden.

Laat mijn gegevens achter

Het formulier is succesvol verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Er is iets misgegaan, onze excuses voor het ongemak. Probeer het later nog eens.