:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Ongezien Boijmans

De rondleidingen van Ongezien Boijmans geven mensen met een visuele beperking een goed beeld van wat Depot Boijmans Van Beuningen is en wat er allemaal te zien is. Er zijn drie verschillende rondleidingen die allemaal een ander onderdeel van het Depot belichten. De rondleidingen zijn ieder apart te volgen en samen geven ze een complete ervaring van dit unieke gebouw. De rondeidingen zijn uitermate geschikt voor mensen met een visuele beperking en mensen die blind zijn. Ook mensen die geen visuele beperking hebben, zijn welkom om deel te nemen.

Op dit moment worden de volgende Ongezien Boijmans rondleidingen aangeboden:

Het ontwerp belicht, Het depot werkt en Het object vertelt. De rondleidingen vinden op vaste momenten plaats en geïnteresseerden kunnen kaartjes kopen voor het gewenst aantal personen. Daarnaast is het mogelijk een rondleiding met een groep te boeken op een gewenste dag en tijd.

Het ontwerp belicht

Tijdens de rondleiding ‘Het ontwerp belicht’ gaan we het Depotgebouw beter bekijken. We ontdekken de unieke vorm en indeling van het gebouw en de kunstwerken die onderdeel zijn van de architectuur. De verhalen van de museumdocent worden aangevuld met materialen om te voelen om het gebouw te kunnen begrijpen en echt ervaren.

Ongezien Boijmans: Het ontwerp belicht, vindt plaats op

Zaterdag 11 maart -  Aanvang 10.15 uur tot 11.45 uur
Vrijdag 15 september -  Aanvang 10.15 uur tot 11.45 uur

Het ontwerp belicht
TomasMutsaers, Boijmans, SlechtziendeTour

Het depot werkt

Tijdens de rondleiding “Het depot werkt’ volgen we de weg van een kunstwerk in het Depot. Vanaf het moment dat een kunstwerk binnenkomt tot aan het restaureren en opslaan gaan we ontdekken door wie zijn handen het werk gaat en wat er mee gebeurd. Samen met de museumdocenten stappen we even in de rol van deze mensen en ontdekken aan de hand van de verhalen en voelmaterialen hoe de kunstwerken zo goed mogelijk worden onderhouden en bewaard.

Ongezien Boijmans: Het depot werkt, vindt plaats op:

Zondag 16 april -  Aanvang 11.30 uur tot 13.00 uur
Donderdag 12 oktober -  15.00 uur  tot 16.30 uur

Het depot werkt
TomasMutsaers, Boijmans, SlechtziendeTour

Het object vertelt

Tijdens de rondleiding ‘Het object vertelt’ gaan we een aantal van de 154.000 kunstwerken die in het depot zijn opgeslagen van dichterbij bekijken. Je wordt ondergedompeld in de verhalen van de kunstdocent en leert meer over de waarde van kunst en waarom we ons best doen om dit zo goed mogelijk te bewaren. Door de voelmaterialen die we hierbij gebruiken komen de werken tot leven.

Ongezien Boijmans, Het object vertelt, vindt plaats op:

Woensdag 3 mei -  Aanvang 15.00 uur tot 16.30 uur
Dinsdag 14 november Aanvang 11.30 uur tot 13.00 uur

Het object vertelt
Tomas Mutsaers, Boijmans, SlechtziendeTour

Informatie en reserveren

De Ongezien Boijmans rondleidingen duren 90 minuten.

De kosten per persoon voor deelname aan een bestaande rondleiding zijn €7,50 exclusief entreekosten. De rondleiding kan ook voor een groep van maximaal 12 personen geboekt worden op een gewenste datum en tijd, de kosten zijn dan €95, exclusief entree.

Bij het reserveren dienen de entreetickets apart gekocht te worden.

Depot Boijmans Van Beuningen