:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
1 March 2022

VriendenLoterij verrast Boijmans met cheque van ruim half miljoen

Museum Boijmans Van Beuningen heeft dit jaar een cheque van € 554.667 ontvangen als partner van de VriendenLoterij — een mooie schenking voor museumrenovatie en Rotterdamse collectie.

De VriendenLoterij is de cultuurloterij van Nederland. De goededoelenloterij steunt jaarlijks vele musea en erfgoedinstellingen. Vorige week werd het museum verrast met een cheque voor ruim een half miljoen euro. 

Het museum is zeer blij met de steun en de betrokkenheid van VriendenLoterij en alle deelnemers. De steun die het museum als partner ontvangt is essentieel om bijzondere projecten te kunnen initiëren, maar ook spectaculaire aankopen te kunnen doen. Museum Boijmans Van Beuningen investeert de gift in aanwinsten voor de Rotterdamse collectie en in de grote renovatie en vernieuwing van het museumgebouw. Sinds november is Depot Boijmans Van Beuningen geopend; het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld, waaraan de VriendenLoterij in 2018 een bedrag van €1.5 miljoen schonk.

“De VriendenLoterij is met haar structurele en incidentele bijdragen een van de belangrijkste structurele steunpilaren van het programma van Museum Boijmans Van Beuningen, en nu ook het depot. In symbolische zin dragen zij de bezoeker ook, de atriumtrappen in het depot konden dankzij de VriendenLoterij worden gerealiseerd. Wij danken de initiatiefnemers en hun organisatie hartelijk voor deze grote steun.”  - Sjarel Ex en Ina Klaassen, directie Boijmans Van Beuningen                               

€134 miljoen voor cultuur

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met cultuur. De VriendenLoterij steunt organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland: van musea tot festivals en goede doelen. Dankzij 1,5 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen.