:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
29 April 2022

Vijf jaar gratis toegang cadeau voor 100.000ste depotbezoeker

Boijmans verwelkomt 100.000ste depotbezoeker. Om deze mijlpaal te vieren nam directeur Sjarel Ex deze bezoeker en zijn vriendin mee op tour door het gebouw en werd een Vriendschap met vijf jaar gratis toegang cadeau gegeven.

Gisteren liep de Bredase student Sam met zijn vriendin Julie uit Brussel Depot Boijmans Van Beuningen binnen, en mag zich daarmee de 100.000ste bezoeker sinds de opening op 6 november 2021 noemen. Het paar ging mee met directeur Sjarel Ex, die een bijzondere rondleiding verzorgde. Sam en Julie gingen namelijk als een kunstwerk door het depot, van truckdock naar in/uitpakruimte, en met de kunstlift naar boven om zich vervolgens in een depotcompartiment bij de collectie te voegen. Eenmaal aangekomen in het depotcompartiment kregen zij een speciale Suzan Bijl depot-tas en twee Vriendschapspassen cadeau, waarmee zij 5 jaar lang gratis toegang tot het depot hebben. Als nieuwe Vrienden zijn zij vanaf nu verbonden met de reilen en zeilen van Boijmans.  

De populariteit van het depot overstijgt alle verwachtingen. Dat we ondanks een lockdown van zes weken nu al aan de 100.000 bezoekers zitten is natuurlijk prachtig nieuws. Met dit gebaar hopen we dat Sam en Julie zich ook een klein beetje collectiestuk voelen.  Sjarel Ex, directeur Museum Boijmans Van Beuningen 

Nieuwe orde
Met dit mooie getal viert het Rotterdamse depot nog eens dat het er staat en open is voor publiek. Het is een gebouw van een nieuwe orde, volledig ingericht om conservering, collectiebeheer en anderszins verborgen kunstwerken open te stellen voor het publiek; een wereldprimeur.

Vriendschap
Iedereen kan Vriend van Boijmans worden, al vanaf € 50 per jaar. Vrienden zijn nauw betrokken bij de ontwikkelingen van het museum, de renovatie en het depot. 

Wil jij ook meer Boijmans beleven net zoals Sam en Julie? Word dan nu Vriend. Als Vriend heb je met je vriendenpas altijd gratis toegang tot het depot, wordt je uitgenodigd voor speciale vrienden-activiteiten en ontvang je 10% korting in de winkel. Zien we je snel in het depot?