:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
22 March 2023

Surrealisten in Milaan

Vanaf 22 maart worden 180 surrealistische werken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen tentoongesteld in Mudec in Milaan. De reizende tentoonstelling zorgt ervoor dat mensen in andere delen van de wereld persoonlijk kennis kunnen maken met de kunstcollectie van Rotterdam.

Van Rotterdam naar Milaan
De tentoonstelling in Milaan (22 maart - 30 juli 2023) is een prachtige kans om de Surrealisme Highlights van Boijmans in dialoog te zien met enkele topstukken uit de vaste collectie van Mudec. De tentoonstelling verkent de fundamentele thema's van het surrealistische onderzoek: dromen en werkelijkheid, de psyche, liefde en verlangen en een nieuw soort schoonheid. Via werken van minder bekende surrealisten, publicaties en historische documenten biedt de tentoonstelling de bezoeker een 360-graden beeld van het surrealistische universum. De tentoonstelling is samengesteld door Boijmans kunsthistoricus Els Hoek in samenwerking met Alessandro Nigro, hoogleraar kunstgeschiedenis en kunstkritiek aan de Universiteit van Florence.

Surrealisme Highlights
'Surrealist Art. Masterpieces from Museum Boijmans Van Beuningen’ laat een breed publiek kennismaken met het surrealisme in de beeldende kunst zoals dat in Rotterdam is en wordt verzameld. Te zien zijn onder meer de Freudiaanse Venus van Milo met laden van Dalí, het wonderlijke Verboden af te beelden van René Magritte en Again the Gemini are in the Orchard, een van een dromerige fantasie doortrokken schilderij van Leonora Carrington. Minder bekend maar bijzonder aan de selectie zijn het werk van de Nederlandse surrealist Kristians Tonny en dat van Unica Zürn, een Duitse dichteres-kunstenaar die zich na de Tweede Wereldoorlog aansloot bij de surrealisten in Parijs.

Beeld door Lars Minnes
Beeld door Lars Minnes