:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
9 September 2021

Steunbetuiging skate community Museumpark

Deze brief - die Museum Boijmans Van Beuningen van harte onderschrijft - is door Stichting Museumpark gestuurd aan de Gemeenteraad Rotterdam en betreft een steunbetuiging aan de skate community van het Museumpark.

d.d. 08 september 2021

Betreft: Steunbetuiging van Stichting Museumpark aan de skate community van het Museumpark

Beste raadsleden,

Aanstaande donderdag 9 september debatteert de Raad over de toekomst van het Museumpark (agendapunt 17.2).

Stichting Museumpark ondersteunt warmhartig de acties van de Rotterdamse skate community.

Wij zien de aanwezigheid van de urban sporters als een waardevolle toevoeging aan het Museumpark, en zien dagelijks hoe deze kleurrijke community zorgt voor energie in het culturele hart van de stad. Jong en oud, families met kinderen. Skateboarders, longboarders, rolschaatsers, inline-skaters, BMX’ers en mountainbikers. Het Museumpark is de culturele hotspot van Rotterdam, waar kunst, cultuur, architectuur en natuur laagdrempelig samenkomen. De kleurrijke community van urban sporters past hier organisch in. Het mixt zich met wandelaars, lunchende stadsbewoners, toevallige passanten, stadsdieren, museumbezoekers en dagtoeristen. Een unieke plek in een unieke stad.

Ook in andere Europese steden zien wij prachtige voorbeelden hoe een skate hotspot kan bijdragen aan een versterking van de culturele beleving, en een brug slaat tussen instellingen en een divers en nieuw publiek. Zoals in Barcelona bij Musea d’ Art Contemporani (MACBA), in Berlijn bij Kulturforum Potsdamer Platz en in Parijs bij Palais de Tokyo. 

Wij volgen het debat op de voet en hopen op een positieve uitkomst voor de skate-community en daarmee de stad Rotterdam. Graag kijken wij uit naar een betekenisvolle plek met voldoende ruimte voor de skaters in de nieuwe inrichting in het Museumpark, zoals voorgesteld door Kim Butter van het initiatief Save Museumpark.

Met vriendelijke groeten,

Stichting Museumpark

Foto: Ossip van Duivenbode. Mei 2021.
Foto: Ossip van Duivenbode. Mei 2021.