Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Print&Play Exhibition

Nu ons leven zich steeds meer binnen afspeelt en er een grote focus ligt op digitale ervaringen, presenteren Print&Play en Boijmans Hillevliet samen een bijzondere tentoonstelling. In het comfort van je eigen huis is elke ruimte om te toveren tot een heuse tentoonstellingszaal.

Print&Play, samengesteld door Thieu Custers en Marieke van den Belt, maakt printbare tentoonstellingen. Het doel is om werken van opkomende kunstenaars op een onverwachte manier te tonen, en tentoonstellingen te maken die door iedereen op te zetten zijn met een printer en misschien wat plakband.

Deze editie staat in het teken van Rotterdam-Zuid en de jonge talenten rond Boijmans Hillevliet. Begin 2020 is op Hillevliet 90 een luisterpost gestart waar Boijmans in dialoog gaat met de buurt, collega’s en makers over kunst, cultuur en het leven in de stad. In deze uitzonderlijke tijden worden creatieve mogelijkheden gezocht om makers in Hillevliet en bij jou thuis een podium te bieden.

Foto's: Florian Braakman
Foto's: Florian Braakman

Met als basis A4 papier en wat kantoorartikelen, toont Print&Play een geheel printbare tentoonstelling. 10 kunstenaars laten hun werk zien in kopieerbare vorm. Ze kijken naar de de stad, de buitenwereld én zichzelf. Ondanks de huidige fysieke afstand tot anderen zorgen de kunstenaars met hun werk voor verbinding. De werken bieden een inkijkje in zowel persoonlijke als maatschappelijke thema’s. Ze delen verhalen van zichzelf, van buurtgenoten, en van de collectie van het Boijmans. Allemaal werken zij vanuit de basis van het materiaal: de papieren print. In de vorm van collage, fotografie, performance, videowerk en (licht)sculptuur komen deze beelden en verhalen je huis binnen.

Naast hun openheid over de soms intieme onderwerpen, tonen de kunstenaars ook een open houding naar jou: uitvoerder van deze tentoonstelling. Door de uitvoering van de kunstwerken over te laten aan ieder die deel wil nemen, stellen zij zich open voor een samenwerking op afstand. De tentoonstelling zal zo in elke versie - per kamer, kelder of gang - compleet uniek zijn. Zo worden de persoonlijke verhalen die je ziet de kunstwerken, verbonden met het museum en met iedereen die deze tentoonstelling thuis heeft uitgevoerd.

Deelnemende kunstenaars

Print&Play x Boijmans Hillevliet toont werken van: Christine Ayo, Ulufer çelik, Gio Maisto Ferreira, Funzig, Juliette Gilson, Kwinnie Lê, John Padrino, Pris Roos, Bobby Sayers, Lotte Wieringa.