:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Nieuwe fase voor Boijmans

Zondag 26 mei 2019 ging het slot op de toegangspoort van Museum Boijmans Van Beuningen. Bijna 6000 mensen bezochten het museum in het laatste weekend. Het museum gaat een grootschalige renovatie en vernieuwing tegemoet die naar verwachting zeven jaar zal duren.

Gedurende deze transitie blijft de collectie zoveel mogelijk zichtbaar in binnen- en buitenland. In 2021 komt de collectie weer bijeen in Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiektoegankelijke kunstdepot ter wereld. 

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam groeit in 170 jaar uit tot een topcollectie van 151.000 kunstwerken. In 1935 vestigt het museum zich aan zijn huidige locatie; het Museumpark. Vele decennia en miljoenen bezoekers later is het gebouw uitgeput en toe aan een grootschalige renovatie en vernieuwing.

Grootschalige renovatie

Met het besluit van de gemeenteraad eind 2018 om te kiezen voor de meest ambitieuze vorm van renovatie en vernieuwing, wordt het museumgebouw niet alleen verlost van asbest en wateroverlast en weer brandveilig gemaakt, maar tevens gereed gemaakt voor de toekomst. Het museum en de gemeente Rotterdam zijn hiervoor in gesprek met particuliere en private fondsen. Dankzij dit besluit en met de hulp van externe investeerders en de Rijksoverheid (kan het museum zijn huidige gebouwen in oude luister herstellen, weer voldoen aan de eisen van deze tijd en zijn internationale positie als kunstmuseum uitbouwen.

Planning

De grootschalige renovatie en vernieuwing is in januari 2019 gestart met de sluiting van het Van der Steur gebouw en de uithuizing van de kunst. Zondag 26 mei 2019 was de laatste dag dat de Bodon -tentoonstellingsvleugel- nog was geopend. Het totale project zal naar verwachting zeven jaar in beslag nemen. De asbestsanering neemt naar verwachting een jaar in beslag. De zoektocht naar de architect is onlangs gestart en het Plan van Eisen dat de basis vormt voor het voorlopig ontwerp wordt samengesteld.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen?