:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Nieuwe conservator educatie

Lisa Heinis aangesteld als Conservator educatie bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Lisa volgt in deze functie Rianne Schoonderbeek op en werkt samen met een team van twaalf medewerkers van de afdeling Educatie & publieksbegeleiding.

Lisa Heinis (Vilvoorde, België, 1986) voormalig research fellow aan het CCA Wattis Institute in San Francisco, start 1 juli in Rotterdam als conservator educatie bij Museum Boijmans Van Beuningen. In haar nieuwe functie zal Heinis werken aan de ontwikkeling van educatie en publieksbegeleiding voor zowel het museum als het depot. Zij zal bijdragen aan de publieksbegeleiding en presentaties, projecten in de stad en de ontwikkeling van online kunsteducatie.

"Het is voor mij een unieke mogelijkheid om nu, op een moment van grote veranderingen en in aanloop naar de opening van het depot, deel te worden van het jonge en diverse educatieteam van Museum Boijmans Van Beuningen. Er liggen reeds zeer ambitieuze plannen om via diverse platformen een heel lokaal en internationaal publiek aan te spreken.”

Lisa Heinis.

Internationaal

Heinis rondt momenteel een doctoraat in kunstgeschiedenis af aan de Vrije Universiteit Brussel, dat ze deeltijds heeft geschreven als Visiting Student Scholar aan de University of California, Berkeley. Heinis heeft een achtergrond in educatie binnen Europese instituten zoals Wiels, Manifesta en het Elsene Museum. Vanaf 2015 ontwierp ze mee aan het on our mind traject van het hedendaags kunsteninstituut CCA Wattis in San Francisco, waarbij het werk van kunstenaars waaronder Andrea Fraser, David Hammons, Seth Price, en Dodie Bellamy onderwerp van onderzoek was.

"We verheugen ons zeer op Lisa’s komst, ze is iemand die op ieder niveau gemakkelijk met het publiek over kunst en kunstenaars communiceert."

Sjarel Ex, directeur Museum Boijmans Van Beuningen.

Vacatures Conservatoren bij Boijmans

Museum Boijmans Van Beuningen zoekt de komende jaren naar nieuwe conservatoren op het gebied van oude schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenkunst en vormgeving en design. Dit zijn uitdagende functies in een dynamisch museum, dat de komende jaren zowel bouwkundig als organisatorisch wordt vernieuwd. Museum Boijmans Van Beuningen erkent het belang en de noodzaak van diversiteit in de organisatie en streeft naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand, conform de Code diversiteit en inclusie. In geval van gelijke geschiktheid zullen wij de voorkeur geven aan een kandidaat die aansluit bij de diversiteit van de Rotterdamse samenleving. Bekijk de vacatures op vacature.boijmans.nl.

Najaar 2020 wordt gezocht naar een:

  • Conservator Schilderkunst, voor de periode 1400-1850;
  • Fellow onderzoeker collectie Beeldhouwkunst, voor de periode van 1400 tot heden (aanstelling van twee jaar).

Zomer 2021 wordt gezocht naar een:

  • Conservator Tekenkunst, voor de periode van 1400 tot heden;
  • Conservator vormgeving en design, voor de periode van 1400 tot heden.