:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
18 May 2021

Museumpark Rotterdam Opens Up

De culturele instellingen in het Museumpark hebben de handen ineengeslagen. Het Nieuwe Instituut, Kunsthal Rotterdam, Chabot Museum, Natuurhistorisch Rotterdam en Depot Boijmans Van Beuningen kijken met smart uit naar de heropening van het culturele leven. In de bruisende week van het Songfestival openen de Museumparkinstellingen de deuren daarom virtueel, met mooie sneak peeks van de tentoonstellingen die hopelijk snel te zien zijn voor iedereen.

Achter de muren van de instellingen vind je onder meer: performer Bas van der Kruk die de interactie aangaat met de werken in de tentoonstelling Lithium in Het Nieuwe Instituut. Spoken Word kunstenaar Ivan Words staat oog in oog met wilde en schattige dieren in de tentoonstelling We Are Animals in Kunsthal Rotterdam. Reflectie door Nicole Martens de tentoonstelling Het Rotte Land in het Chabot Museum. Zangeres Frédérique Spigt en directeur Kees Moeliker van het Natuurhistorisch hebben een ontmoeting met de urban fox. En samen met danser Remy Tilburg van Conny Janssen Danst beweeg je door het gloednieuwe Depot Boijmans Van Beuningen. 

We presenteren kunst, cultuur, natuur én architectuur vanuit het mooie Museumpark in een video geproduceerd door producers Together & DedicatedDe video is al te zien via het online platform van de Eurovision Village en vanaf morgen 19 mei ook op de Facebookpagina en Instagram van Boijmans en de socials van de andere Museumparkinstellingen.

Depot Boijmans Van Beuningen opent dit najaar de deuren voor het publiek.

Rotterdam is our city.

Culture is the Metropole 

Dance, vibesmile and enjoy art,

nature, culture, design and architecture