:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
6 March 2023

Museumnacht: 5.000 bezoekers voor Boijmans!

Museum Boijmans Van Beuningen kijkt terug op een geslaagde Museumnacht 2023. Op zaterdagavond 4 maart kwamen liefst 5.000 bezoekers naar Depot Boijmans Van Beuningen.

In het depot stonden kunst, performances én het gebouw zelf in de aandacht. Tijdens de Art Rocks Show werden kunstwerken tot leven gewekt. Kunstbende bracht, in samenwerking met de Rabo Kunstcollectie, nieuw talent voor het voetlicht. Verhalenhuis Belvédère presenteerde zich voor het eerst met hun eigen depot aan het publiek en vertelde het verhaal van de Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes.

Op de locatie Zuid. Boijmans Van Beuningen, aan Hillevliet in Rotterdam-Zuid, genoten bezoekers van een eigentijds programma met spoken word, dans en muziek. Ook was de werkplaats van kunstenaar Éric Van Hove geopend, die met Rotterdammers werkt aan het ontwerp en de bouw van een unieke elektrische scooter (de werkplaats is tot 20 mei te zien). Fenmei Hu toonde met haar installatie KOM (nog t/m 22 april te zien) een speciale collectie rijstkommen, en vertelde daarmee het verhaal van een eeuwenoude porseleinroute tussen China en Rotterdam. Duvel verzorgde een speciale bar tijdens Museumnacht.

De jaarlijkse Museumnacht010 was een groot succes: met ruim 10.000 bezoekers was het de best verkopende editie ooit. Museum Boijmans Van Beuningen is trots en dankbaar dat ruim de helft van dit publiek bij ons te gast was!

Beeld: Aad Hoogendoorn