Previous Next Facebook Instagram Twitter Back to top

Museum Boijmans Van Beuningen wint de RAAK Stimuleringsprijs

Museum Boijmans Van Beuningen wint de RAAK Stimuleringsprijs ter waarde van €25.000. Speciaal voor blinden en slechtzienden ontwikkelt Boijmans 'Oren en ogen tekort', een manier van rondleiden die aansluit bij de beleving van blinden en slechtzienden. Dank voor alle stemmen!

Museum Boijmans Van Beuningen heeft een collectie van wereldkwaliteit, met topstukken van onder meer Pieter Paul Rubens, Rembrandt van Rijn, Claude Monet, Piet Mondriaan, Salvador Dali­. Middels tentoonstellingen en educatie wil Boijmans deze stukken zo optimaal mogelijk presenteren aan alle bezoekers. Veel rekening wordt daarbij gehouden met de speciale wensen en beperkingen van een doelgroep, hoe beter de aansluiting, hoe optimaler de beleving!

 

Oren en ogen tekort

Met het project Oren en ogen tekort wil Boijmans een rijke kunstbeleving voor mensen met een visuele beperking in het museum mogelijk maken. Samen met de doelgroep en belangenorganisaties ontwikkelt het museum een overdraagbare methodiek van rondleiden, op basis van de multisensorische benadering van een kunstwerk. Het museum bouwt voort op eigen ervaring en kennis van rondleiden, en vult deze aan met specialistische externe expertise op het gebied van communicatie met blinden en slechtzienden. Denk aan voelen, muziek, geuren, inbeelding of fysieke beleving.