Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Literaire avond in Boijmans

Het surrealisme vindt zijn oorsprong in de literatuur. Voor de laatste vrijdag van Gek van surrealisme zijn daarom een aantal schrijvers voor een speciale literaire avond uitgenodigd. Tijdens deze avond brengen onder andere schrijvers Pepijn Lanen, Nico Dijkshoorn en Ellen Deckwitz een ode aan het surrealisme.

Bezoekers leren op verrassende wijze alles over surrealistische schrijftechnieken in een programma vol performances, voordrachten en workshops. Daarna is er tijd om de tentoonstelling 'Gek van surrealisme' te bezoeken. Deze is nog tot en met 28 mei te zien in Rotterdam.

Wildbeaming

De avond sluit af met “Wildbeaming” door kunstenaar Hester Scheurwater en studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK), die deze avond de resultaten van hun Moving Image Class op de toren van het museum projecteren. De studenten lieten zich inspireren door de kunstwerken in de tentoonstelling Gek van surrealisme. Deelnemende studenten: Nils Addink, Alfons Nauw, Kristine Timma, Laurence Herfs, Linhuei Chen en Søren Rokx Nellemann.

Nico Dijkshoorn. Foto: Elselien van der Wal
Nico Dijkshoorn. Foto: Elselien van der Wal
Pepijn Lanen. Foto: Nick Helderman
Pepijn Lanen. Foto: Nick Helderman
Ellen Deckwitz. Foto: Marc Deurloo
Ellen Deckwitz. Foto: Marc Deurloo

Het laatste weekend van 'Gek van surrealisme'

De avond biedt de laatste kans om de tentoonstelling net voor middernacht te bezichtigen – volgens de surrealisten het overgangsmoment tussen dag en nacht, de werkelijkheid en de droomwereld. Het museum laat met 'Gek van surrealisme' de passie en belevingswereld zien van kunstenaars als Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró, alsmede hun verdraaiingen van de dagelijkse werkelijkheid.

De ruim 300 werken in de expositie zijn afkomstig uit vier voortreffelijke privécollecties, die voor het eerst zijn samengebracht. Deze internationaal reizende tentoonstelling kwam tot stand in nauwe samenwerking met twee gerenommeerde kunstmusea: de Scottish National Gallery of Modern Art in Edinburgh en de Hamburger Kunsthalle.

Programma van de literaire avond

  • 20:00 uur: inloop
  • 20:30-21:30 uur: literair programma in auditorium
  • 21:30-23:00 uur: bezoek Gek van surrealisme
  • 22:00-23:30 uur:  Wildbeaming

Voertaal: Nederlands
Datum: vrijdag 26 mei 2017
Tijd: 20:00 – 23:00 uur

Kosten (inclusief entree):

  • € 25,00 voltarief
  • € 17,50 studenten
  • € 10,00 vrienden
  • € 10,00 Museumkaart