:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
29 October 2021

Lakeside Collection toevertrouwd aan Depot Boijmans Van Beuningen

De Rotterdamse kunstverzamelaar Ali Keles heeft met zijn Lakeside Collection een plek in het nieuwe depot. De verzameling bestaat uit ruim 80 moderne en hedendaagse werken en wordt deels opgeslagen, verzorgd en getoond in een eigen depot-compartiment.

De bedrijfscollectie van Lakeside Capital Partners, ook bekend als de Lakeside Collection, krijgt een eigen plek in Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. De Lakeside Collection plaatst zich zo op de voorhoede van particuliere collecties die zijn toevertrouwd aan het Rotterdamse depot, en hiermee dezelfde zorg ontvangen als de museumcollectie. Ali Keles, Founding Managing Partner van Lakeside Capital Partners en oprichter van de collectie, tekende eerder deze maand samen met Boijmans-directeur Sjarel Ex een langdurige overeenkomst voor het onderkomen van de Lakeside Collection. Het heeft nu een eigen compartiment in het depot, met daarin een expositieruimte, artist-in-residence, een opslagruimte en boardroom, dat samen totaal 173 m² beslaat.

“Lakeside Collection is trots en dankbaar voor deze samenwerking. Depot Boijmans Van Beuningen is gekozen vanwege de professionaliteit en gecontroleerde omgeving, niet alleen qua veiligheid maar ook vanwege de uitstekende fysieke omstandigheden waaronder de kunstwerken door museumexperts met zorg zullen worden bewaard voor restauratie en onderhoud. Deze relatie komt voort uit de wens om het museum te ondersteunen en de Lakeside Collection verder te laten groeien in een inspirerende en bloeiende omgeving.”

Ali Keles, Founding Managing Partner van Lakeside Capital Partners

 

Lakeside Capital Partners

Lakeside Capital Partners is een in Nederland gevestigde boutique financial services en investment group. De Lakeside Collection is samengesteld uit moderne en hedendaagse kunst met lokale aanwezigheid, tentoongesteld in "Villa Lakeside", gelieerde locaties en nu ook het depot. Diversiteit en inclusie is een waardevolle inspiratiebron voor de Lakeside Collection, die bestaat uit meer dan 80 kunstwerken gemaakt door lokale en internationale kunstenaars vanaf 1946 tot heden. Onder andere werken van Tomáš Libertíny, Hans op de Beeck en Iván Navarro hebben een plek gevonden in de collectie. Lakeside Collection gelooft in de kracht van kunst en brengt haar bezoekers inspiratie. De collectie vertoont veel verschillende kunstvormen, variërend van videokunst, sculpturen, schilderijen, film, fotografie tot print. De collectie werd opgericht in 2015 en is sindsdien steeds meer aanwezig op de kunstmarkt. In 2019 is Lakeside Collection officieel lid geworden van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN). In Depot Boijmans Van Beuningen zal een deel van de Lakeside Collection te zien zijn in een eigen depotcompartiment, worden kunstwerken opgeslagen en kunnen jonge kunstenaars ieder jaar een artist-in-residence plek winnen. 

Zorg voor bedrijfscollecties

Op 5 november opent Koning Willem-Alexander officieel het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. In aanvulling op de rol als machinekamer van het museum huist het depot niet alleen de eigen museumcollectie. Een deel van het gebouw wordt verhuurd als opslagruimte voor kunst van privé-verzamelaars en voor bedrijfscollecties zoals de Lakeside Collection, maar bijvoorbeeld ook die van KPN. De huurders van de compartimenten kunnen op hun beurt de depots openstellen voor het publiek. Huurders binnen het depot krijgen op aanvraag dezelfde service en professionaliteit aangeboden als de museumcollectie.