:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
5 November 2021

Koninklijke opening van Depot Boijmans Van Beuningen

Na een uitbundige openingsceremonie met Zijne Majesteit de Koning is Depot Boijmans Van Beuningen officieel geopend. Het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld is een feit.

Vandaag, 5 november 2021 is Depot Boijmans Van Beuningen officieel geopend door Koning Willem-Alexander in het bijzijn van honderden mensen. Na een feestelijk openingsspektakel met muziek, verticale dans tegen de gevel van het depot en spoken-word, kreeg de Koning een rondleiding langs onder meer het schilderijendepot, een restauratieatelier, studiezalen en een particuliere collectie. Tevens sprak hij met medewerkers van Boijmans Van Beuningen, de architecten, kunstenaars, stadsbestuur, schenkers en overige gebruikers van het pand.

VIdeoregistratie van de opening van het depot door Koning Willem-Alexander

Vanaf zaterdag 6 november is het depot open voor publiek. Het is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Depot Boijmans Van Beuningen biedt de bezoeker een blik achter de schermen van de museumwereld en toont wat er komt kijken bij het onderhouden en verzorgen van een kunstcollectie met ruim 154.000 kunstwerken. Alle kunstwerken worden opgeslagen voor het oog van de bezoeker — het depot biedt hiermee een backstage-kaart voor museumliefhebbers.

Samenwerking

Het nieuwe icoon van Rotterdam Depot Boijmans Van Beuningen is een samenwerking tussen Museum Boijmans Van Beuningen, de gemeente Rotterdam en de Stichting De Verre Bergen. Het depot is ontworpen door MVRDV en gebouwd door BAM Bouw en Techniek.